Yaşanan kuraklığın ardından barajlardaki doluluk oranının giderek azalması nedeniyle, enerji üretiminde kömür santrallerine olan talebi artırdı. Afşin-Elbistan A ve B Termik Santrallerine kömür sağlayan Afşin-Elbistan Linyitlerindeki (AEL) kömür üretimi masaya yatırılırken, üretimde aksama yaşanmaması için gerekli tedbirlerin alındığı bildirildi.

Elektrik tüketiminin tavan yapacağı temmuz-ağustos ve eylül aylarında elektrik arzında sorun yaşanmaması için, Türkiye’nin en önemli enerji üretim merkezleri arasında yer alan Afşin-Elbistan bölgesinde de tedbirler bir kez daha gözden geçirildi.

Elektrik Üretim Anonim Şirketi (EÜAŞ) Maden Sahaları Daire Başkanı Cumali Taştekin ve beraberindeki heyet, Afşin-Elbistan Linyitleri İşletme Müdürlüğü, Afşin-Elbistan A ve B Termik Santralleri ile Kışlaköy ve Çöllolar Kömür Ocaklarını ziyaret ederek incelemelerde bulundu.

Daire Başkanı Cumali Taştekin, Maden Etüt Proje Müdürü Ebru Ata, Maden İşletme ve Bakım Müdürü Ahmet Metin Özdamar, Teknik Şef Özge Güçiz, Teknik Şef Esen Ekiz Elbek ve Maden Mühendisi Muhammed Koçak ile AEL İşletme Müdürlüğü teknik personellerinin katılımıyla gerçekleştirilen ziyarette Kışlaköy ocağının güncel durumu, büyük bir başarı ile yürütülen susuzlaştırma operasyonun etkinliği, kömür üretimi ve dekapaj miktarları incelendi.

Son 50 yılın en kurak günleri yaşanırken, kuraklık nedeniyle barajlardaki doluluk oranının giderek azalması, termik santrallerde enerji üretiminin daha fazla yapılmasına neden oluyor. Özellikle temmuz-ağustos-eylül aylarında termik santrallerin kömür talebinin karşılanabilmesi için alınan tedbirler ve üretimin artırılmasına yönelik konular üzerinde değerlendirilmelerde bulunulurken, heyet üyeleri alınan tedbirleri yerinde incelediler.

Yapılan değerlendirmelerin ardından, 2014 yazında üretim konusunda azami gayret gösterilerek, termik santrallere sorunsuz bir şekilde kömür temin edilebileceği konusunda görüş birliğine varıldı.
Editör: Haber Merkezi