Elektrik Üretim Anonim Şirketi’nin (EÜAŞ), Afşin-Elbistan Kömür İşletmelerinde istihdam edileceği işçi adaylarının sınav merkezileri belli oldu.

AEL'ye alınacak 300 kişi Kahramanmaraş'ta gerçekleştirilecek yazılı sınav ardında da sözlü sınav ile belirlenecek.

EÜAŞ tarafından AEL’de istihdam edilecek 300 kamu personelinin belirlenmesi için 3 bin 237 kişi 20 Mayıs 2017 cumartesi günü 10.30’da sınava tabi tutulacak.  Yıldırım Beyazıt Üniversitesi tarafından gerçekleştirilecek yazılı sınavda başarılı olan adaylar 27 Mayıs tarihinde yine Kahramanmaraş’ta mülakata alınacaklar.

Yıldırım Beyazıt Üniversitesi tarafından Kahramanmaraş’ta yapılacak yazılı sınav 20 Mayıs 2017 tarihinde saat 10.30'da gerçekleştirilecek. Adaylar yazılı sınava gireceği salonları ve sıra numaralarını sınavdan önce hem Yıldırım Beyazıt Üniversitesinin http:/www.ybu.edu.tr/euas linkinden, hem de EÜAŞ'ın www.euas.gov.tr internet adresinden öğrenebilecek.

Sözlü sınav ise, 27 Mayıs 2017 tarihinde Kahramanmaraş’ta başlayacak ve adayların sözlü sınava hangi gün ve saatte katılacakları  ve sınavlarla ilgili diğer detayları sınavdan önce EÜAŞ'ın www.euas.gov.tr internet adresinin duyurular kısmından öğrenebilecek.

Sınava katılacak işçi adaylarının sınavla ilgili uymaları gereken kurallar ise, şöyle:

“1-­EÜAŞ İşçi Alım Sınav Giriş Belgesi ve Geçerli Kimlik Belgesi olmadan sınava girilmesi yasaktır.

2- ­Sınava giriş için geçerli kimlik belgeler Nüfus Cüzdanı ve T.C. kimlik numarası bulunan Sürücü Belgesidir.

3-­Cep telefonu ile sınava girmek kesinlikle yasaktır. Çağrı cihazı, telsiz vb. haberleşme araçları, cep bilgisayarı ve saat fonksiyonu dışında fonksiyonu olan saat vb. her türlü bilgisayar özelliği bulunan cihazlarla, ayrıca silah vb. teçhizatla, müsvedde kâğıdı, defter, kitap, sözlük, sözlük işlevi olan elektronik aygıt, hesap makinesi, hesap cetveli, pergel, açı ölçer, cetvel vb. araçlarla da sınava girmek yasaktır. Bu araçlarla sınava girmek isteyen veya sınava giren adayların kimlik bilgileri mutlaka Salon Sınav Tutanağına yazılacak, bu adayların sınavı iptal edilecektir.

4-­Bu sınavda verilen toplam cevaplama süresi 90 dakikadır (1,5 saat). Sınav başladıktan sonra ilk 30 dakika ve sınavın son 15 dakikası içinde adayın sınavdan çıkmasına izin verilmeyecektir.

5-­Sınav süresince adayların tuvalet vb. ihtiyaçlarını gidermek için sınav salonundan çıkmaları kesinlikle yasaktır. Sınav salonundan, her ne sebeple olursa olsun, dışarı çıkan bir aday tekrar sınav salonuna alınmayacaktır.

6-­Cevap kâğıdında ilgili alanları doldurmanız gerekmektedir. Cevap kâğıdına yazılacak her türlü yazı­ da ve yapılacak bütün işaretlemelerde kurşunkalem kullanılacaktır. Tükenmezkalem ve dolmakalem kesinlikle kullanılmayacaktır. Yeteri kadar kurşun kalem ve silgi adaylar tarafından getirilecektir.

7-­Sınav başlama saati 10.30’dur. Sınav başlama saatinden sonraki ilk 15 dakikada gelen adaylar sınava alınacak olup ilave süre verilmeyecektir. 10.45’ten sonra sınava gelen adaylar sınava alınmayacaktır.”

AEL’ye 189 makine tamir bakım teknisyeni, 24 elektrik teknisyeni, 6 elektronik teknisyeni, 11 metal teknolojisi teknisyeni, 1 teknik ressam, 3 motorlu araçlar teknolojisi teknisyeni, 16 şoför, 40 iş makineleri operatörü ve 10 düz İşçi olmak üzere toplam 300 daimi işçi alımı gerçekleştirilecek.

Editör: Haber Merkezi