Genel Başkan Akçul’dan Yeni Madencilere Ziyaret

Elektrik Üretim Anonim Şirketi’nin (EÜAŞ) tarafından Afşin-Elbistan Linyitleri (AEL) Kömür İşletmesi’nde istihdam edilecek 300 işçiden 165’i işbaşı yaptı.

Afşin-Elbistan Linyitleri (AEL) Kömür İşletmesi’nde istihdam edilecek personeller işbaşı yaparak çalışmaya başladı. Maden-İş Sendikası Genel Başkanı Nurettin Akçul, AEL’de işbaşı yapan işçileri ziyaret etti.

Yeni madencilere hayırlı olsun dileğinde bulunan Maden-İş Sendikası Genel Başkanı Nurettin Akçul, Maden-İş Sendikası Elbistan-Afşin Şube Başkanı Adil Bölükbaşı ve yönetim kurulu üyeleri ile birlikte işçileri, ilk iş günlerinde ziyaret etti. 1 ay oryantasyon ve iş güvenliği dersi alan 165 işçiyi ziyaret eden ve görevlerinde başarılar dileyen Maden-İş Sendikası Genel Başkanı Nurettin Akçul,  3 aydan fazla bir süredir devam eden bekleyişin sona erdiğini söyledi.

EÜAŞ’a ait en büyük linyit kömürü sahasından biri olan Afşin-Elbistan Linyitleri (AEL) Kömür İşletmesi’nde kadrolu personel açığının kapanmasına yönelik olarak atılan adımı olumlu karşıladıklarını belirten Genel Başkan Akçul, “EÜAŞ, 300 kişilik kadro için 7 Nisan 2017 tarihinde alım ilanını yayımlamıştı. Elektrik Üretim Anonim Şirketi tarafından Türkiye İş Kurumu üzerinden yayımlanan ilanda AEL Kömür İşletmesi’ne 189 makine tamir bakım teknisyeni, 24 elektrik teknisyeni, 6 elektronik teknisyeni, 11 metal teknoloji, 1 teknik ressam, 3 metal teknolojisi, 16 şoför, 40 iş makineleri operatörü ve 10 düz işçi olmak üzere toplam 300 daimi işçi alınacağı açıklanmıştı. 7 Nisan’da başlayan süreçte artık sona gelindi. Başvuru evraklarını tamamlayan arkadaşlarımızdan 165’i, gerekli prosedürlerin bitirilmesiyle işbaşı yaptı. Biz de işletmemize ve sendikamıza güç katan arkadaşlarımızla mesailerinin ilk gününde bir araya gelmek istedik” dedi.

AEL’deki işçi sayısının daha da artırılması gerektiğini ifade eden Genel Başkan Akçul, “Her iki santralin de yükünü omuzlayan AEL’de işçi sayısının artması gerektiğini her fırsatta dile getirdik. AEL’de yeterli alım olmaması ve emeklilik ile tayinler nedeniyle bu sayı sürekli düşmüştü. Bu konuda 2 yıl mücadele verdik. Bu sürenin sonucunda 300 kişilik bir alım yapılmış oldu. Bu alımın yapılmasında katkı sunan ve taleplerimizi uygun gören herkese teşekkür ediyoruz.  AEL’deki işletme verimliliğinin artması ve üretim hedeflerinin yakalanması açısından yeni işe giren arkadaşlarımızla omuz omuza vererek bir çalışma ortamı yakalanması en büyük temennimiz. İşletmemizi ayakta tutmak ve korumak için üzerlerine düşeni en iyi şekilde yapacaklarına inancımız tamdır. AEL Kömür İşletmesi, yerli kaynakları kullanmayı ön planda tutan Milli Enerji Politikası kapsamında ülkemizin en önde gelen kurumlarından biridir. Bugün işbaşı yapan arkadaşlarımız da bu bilinçle hareket edecekler, üretecekler ve ülkemizin kalkınmasında birer tuğla görevi görecekler. İşe başlayan arkadaşlarımıza ve işbaşı yapmak için de prosedürlerin tamamlanmasını bekleyenlere hayırlı uğurlu olsun diyorum. Allah, kazasız ve belasız bir iş hayatı nasip etsin” açıklamasında bulundu.

Maden-İş Sendikası Elbistan-Afşin Şube Başkanı Adil Bölükbaşı da, işbaşı yapan işçilere hayırlı olsun dileklerinde bulundu.

Editör: Haber Merkezi