İŞKUR, Elektrik Üretim Anonim Şirketi (EÜAŞ), tarafından Afşin-Elbistan Kömür İşletmesi Müdürlüğü’nde istihdam edilecek olan 300 kamu personeli için 3 bin 237 kişi yazılı ve sözlü sınava tabi tutulacak.

AEL'ye alınacak 300 kişi Kahramanmaraş'ta gerçekleştirilecek yazılı sınav ardında da sözlü sınav ile belirlenecek.

Yıldırım Beyazıt Üniversitesi tarafından Kahramanmaraş'ta  yapılacak yazılı sınav 20 Mayıs 2017 tarihinde saat 10.30'da gerçekleştirilecek. Adaylar yazılı sınava gireceği salonları ve sıra numaralarını sınavdan önce hem Yıldırım Beyazıt Üniversitesinin http:/www.ybu.edu.tr/euas linkinden, hem de EÜAŞ'ın www.euas.gov.tr internet adresinden öğrenebilecek.

Sözlü sınav ise, 27 Mayıs 2017 tarihinde Kahramanmaraş’ta başlayacak ve adayların sözlü sınava hangi gün ve saatte katılacakları  ve sınavlarla ilgili diğer detayları sınavdan önce EÜAŞ'ın www.euas.gov.tr internet adresinin duyurular kısmından öğrenebilecek.

300 kişilik işçi alımı ile akalı resmi internet sayfasından duyuru yapan EÜAŞ, şu ifadelere yer veridi:

"Şirketimizin Kahramanmaraş ili Afşin-Elbistan Linyitleri İşletme Müdürlüğüne 4857 sayılı İş Kanunu kapsamında, açıktan daimi kadroya atayacağı değişik branşlardaki 300 kişilik işçi alımı için ilgili Yönetmelik gereği Türkiye İş Kurumu Çankaya Hizmet Merkezince aşağıdaki nihai liste Şirketimize bildirilmiştir.

Sınavlar hem yazılı, hem sözlü sınav şeklinde yapılacaktır.

Yazılı sınavlar Yıldırım Beyazıt Üniversitesi tarafından 20.05.2017 tarihinde, saat 10:30’da Kahramanmaraş'ta yapılacaktır. Adayların yazılı sınava gireceği salonlar ve sıra numaraları sınavdan önce hem Yıldırım Beyazıt Üniversitesinin http:/www.ybu.edu.tr/euas linkinden, hem de Şirketimizin www.euas.gov.tr internet adresinden ilan edilecektir. Sözlü sınav ise, 27.05.2017 tarihinde Kahramanmaraş’ta başlayacak olup, adayların sözlü sınava hangi gün ve saatte katılacakları ile sınavlarla ilgili diğer detaylar sınavdan önce yine Şirketimizin www.euas.gov.tr internet adresinin duyurular kısmından ilan edilecektir. Adaylara yazılı ve sözlü sınavlar için ayrıca tekrar çağrı tebligatı yapılmayacaktır.

Yazılı sınava girmeden önce adaylar, aşağıda belirtilen evrakları yanlarında bulundurarak görevli kişilere teslim edecek, evraklarını yanlarında getirmeyenler sınava alınmayacak, teslim edilen evrakların kontrolü neticesinde sınav evrakları geçersiz olan adaylar sözlü sınava alınmayacaktır. Sınav sonucunda yapılan nihai hesaplamada puanların eşit olması durumunda, sırasıyla;

1. KPSS den katılan adayların puanlarının eşitliği halinde KPSS puanı yüksek olanlara,

2. Diğer nihai puan eşitlik durumunda diploma notu yüksek olanlara,

3. Askerliğini yapmış olanlara,

4. Yaşı daha büyük olanlara,

5. İlk 4 maddede belirtilen sıralamada da eşitlik olması durumunda da kur’a çekimine göre sıralama yapılacaktır."

Sınavlara katılacak işçi adaylarından istenilen belgeler:

1. Nüfus/Hüviyet Cüzdanı

2. Diploma

3. Askerlik durumunu gösterir belge

4. İş Makinası Operatörlüğü sınavına katılacak adaylar ilk üç maddedeki belgelerle birlikte “G” Sınıfı Ehliyet ve operatör belgesi,

5. Şoför sınavına katılacak adayların ilk üç maddedeki belgelerle birlikte istenilen sürücü belgesi yanlarında getirecekler ve sınav günü yetkililere teslim edeceklerdir.

Adaylar istenilen belgelerin fotokopilerini yazılı sınava gelirken yanlarında getirecekler ve sınav günü yetkililere teslim edeceklerdir. Sözlü sınavda ise belgelerin aslı ve fotokopilerini ibraz etmek zorundadırlar. Sınavların başlangıcından 1 saat önce adaylar sınav adresinde hazır bulunacaklardır. Yol masrafı, konaklama ve diğer giderler adaylara aittir. Posta yoluyla yazılı tebligat ellerine ulaşmasa da nihai listede olan adaylar sınava katılabileceklerdir"

Editör: Haber Merkezi