Elektrik Üretim Anonim Şirketi (EÜAŞ) Genel Müdürlüğü, yaklaşık 3 yıl aradan sonra Afşin-Elbistan Linyitleri (AEL) İşletme Müdürlüğü ile Afşin-Elbistan A ve B Termik Santrallerine işçi alımı yapacak.

EÜAŞ Genel Müdürü Halil Alış, İHA muhabirine yaptığı açıklamada, AEL ile A ve B Termik Santrallerine 219 teknisyen ve tekniker alımı yapacaklarını ifade ederek, alım için ilanın bugünlerde yayımlanacağını söyledi.

Alış, santral ve kömür işletmelerindeki işçi açığının kapatılması amacıyla gerekli çalışmaları yaptıklarını belirterek, alınacak 219 işçinin 129’unun AEL İşletmesinde, 90’ının ise A ve B Termik Santrallerinde istihdam edileceğini söyledi.

EÜAŞ Genel Müdürü Halil Alış, işçi alımında mülakat uygulamasının yapılmayacağını ifade ederek, en son uygulanan sınav yöntemiyle işçilerin belirleneceğini kaydetti. Sınavı, Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi’nin yapacağını belirten Alış, bu sayede santral ve kömür işletmelerindeki işçi açığının önemli oranda kapatılacağını söyledi.

İŞKUR İLANA ÇIKACAK
EÜAŞ Genel Müdürlüğü, Afşin-Elbistan’daki işyerlerine alacağı 219 teknisyen ve tekniker için İŞKUR ile yazışmalarını tamamladı. İşçi alımı ile ilgili liste İŞKUR Kahramanmaraş İl Müdürlüğü’ne ulaşırken, ilanın ise muhtemelen 4 Kasım 2014 günü yayınlanması bekleniyor.

İŞKUR, müracaatları ise Elbistan Şubesi kanalı ile alacak. 10 gün süreyle askıda kalacak olan ilandan sonra, KPSS puanı veya kamulaştırma mağdurlarının başvurularının ardından sınava katılacak olan işçi adaylarının ismi açıklanacak. Daha sonra Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi tarafından, test usulü sınav yapılacak. Sınavda başarılı olanlar, EÜAŞ’a ait santraller ve AEL İşletme Müdürlüğü’nde işbaşı yapacaklar.
Editör: Haber Merkezi