Elektrik Üretim Anonim Şirketi (EÜAŞ) Eğitim ve Bilgi İşlem Dairesi Başkanlığınca Afşin-Elbistan Linyitleri (AEL) İşletme Müdürlüğü'nde görev yapan bazı personellere ilkyardımcı eğitimi verildi.
 
 
İşletmedeki olası iş kazalarında ilk müdahaleyi yapmak ve personelin can güvenliğini korumak, iş ve işçi güvenliğini arttırmak amacıyla düzenlenen 2014 yılı Eğitim Programının ilk altı aylık değerlendirmesi EÜAŞ'ta yapıldı.
 
Eğitim Koordinasyon ve Değerlendirme Toplantısı'na Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Biçer, Eğitim ve Bilgi İşlem Daire Başkanı Ali Canik ve Başkanlık Şube Müdürleri Sıtkı Güvener, Mustafa Alış, Raci Bahtiyar, Aydoğan Çakmak ve Baki Çelik, Hukuk Müşaviri Uğur Yükrük, İnsan Kaynakları ve Destek Hizmetleri Daire Başkanlığından Şube Müdürü Ferhat Aslan ve Osman Karasu, Keban Hes İşletme Müdürü Tahsin Yazıcı, Çatalan Hes İşletme Müdürü Hasan Kahraman, Aliağa KÇSGT İşletme Müdürü İsmail Şen, Adana Ve Yöresi Hes İşletme Müdürü Nevzat Erdem, Santraller Proje Tesis Daire Başkanlığından Şube Müdürü Mustafa Kesim ve diğer eğitim personeli katıldı.
 
Toplantının açılış konuşmasını yapan Eğitim ve Bilgi İşlem Daire Başkanı Ali Canik, 2014 yılı eğitim programının ilk altı ayı içinde gerçekleştirilen eğitimlerde büyük bir başarı sağlandığını, bu durumun sayısal verilerle de ortaya konduğunu belirtti. Canik, Genel Müdürlükte, Kumburgaz Eğitim Müdürlüğünde, Antalya, Aliağa, Keban, Çatalan ve Afşin-Elbistan Linyitleri İşletme Müdürlüklerinde düzenlenen eğitimlerde görev alan tüm yöneticilere ve personele teşekkür etti. Canik, yılın ilk altı ayında uygulanan eğitimler esnasında ortaya çıkan bütün sorunların çözüme dair önerilerin toplantıda masaya yatırılması gerektiğini söyleyerek tüm katılımcılara başarılar diledi
 
Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Biçer, yapılan eğitimlerde gözle görülür ilerleme sağlandığı için Eğitim ve Bilgi İşlem Daire Başkanı Ali Canik'e teşekkür ederek başladığı konuşmasında 2014 yılı ilk altı ayında tespit edilen eksikliklerin giderilerek 2015 yılı için daha başarılı bir eğitim programı belirlenmesi gerektiğini ifade etti. Mehmet Biçer, termik santral simülasyon eğitimleri, bilgisayar eğitimleri ve İSG eğitimlerinin başarıyla yapıldığını söyledi. Başta Kumburgaz olmak üzere eğitim tesislerinde sosyal faaliyetlerin artırılması (bilardo, masa tenisi, langırt vs.) gibi sportif araç ve gereçlerin eksikliğinin giderilmesini gerektiğini vurguladı. Günümüzde çalışma hayatının değiştiğini, çalışanların düzenlenen eğitimlere isteyerek katılması gerektiğini ifade eden Biçer, eğitimlere katılan personele yöneticilerin de destek vermesi gerektiğini belirtti.
 
Toplantıda, 2014 yılı ilk altı ay içinde gerçekleştirilen idari ve teknik eğitimlere ait anket ve sayısal değerlendirmeler, eğitimlerin gerçekleşme sürecinde yaşanan sıkıntılar ve çözüm önerileri konusunda Eğitim Uygulama ve Koordinasyon Müdürü Sıtkı Güvener tarafından sunum yapıldı.
 
Eğitim ve Bilgi Yayım Müdürü Mustafa Alış yaptığı konuşmasında; İSG eğitimlerini uygulama ve planlama olarak gerçekleştirdiklerini, işletmelerde zorunlu verilmesi gerekli temel İSG ve periyodik İSG eğitimlerinin verildiğini, ihtiyaç ve talep doğrultusunda kalite yönetim sistemleri, yapılan işe yönelik İSG, teknik personele yönelik İSG vb. gibi konularda spesifik eğitimler yapılmakta olduğunu bildirdi. İlk yardımcı eğitimlerinin sadece Afşin-Elbistan Linyitleri İşletme Müdürlüğünde verildiğini diğer işletmelerde hizmet alım yoluyla gerçekleştirdiklerini söyleyen Alış, yangın eğitimcisi olarak taşrada 14, Genel müdürlükte 1 kişi olmak üzere toplam 15 eğiticinin bulunduğunu ifade etti.
Toplantı için oluşturulan Komisyon tüm değerlendirmeleri dinleyerek sonuç raporu üzerinde çalıştı. Toplantıya katılanlara katılım belgeleri takdim edilerek toplantı sona erdi.

Editör: Haber Merkezi