Afşin Dağcılık ve Doğa Sporları Kulübü (ADOSK) 2017 yaz faaliyet programını yayınladı.

Afşin'de kurulduğu günden bu yana bölgenin eşsiz güzelliklerini keşfeden Afşin Dağcılık ve Doğa Sporları Kulübü (ADOSK) 2017 yaz faaliyet programını yayınladı.

2017 yaz faaliyetleri çerçevesinde tırmanış, doğa yürüyüşü ve kamp programları hazırlayan Afşin Dağcılık ve Doğa Sporları Kulübü, gizli keşfedilmemiş doğa güzelliklerini üyeleriyle buluşturacak.

Afşin ve bölgesinin doğa güzellikleri açısından zengin ve sıra dışı bir yer olduğunu söyleyen Afşin Dağcılık ve Doğa Sporları Kulübü Başkanı Avukat Hacı Bayram Arıkan, ADOSK'un 2017 yaz faaliyetlerinin dolu dolu geçeceğini belirtti.

2012 yılından bu yana yaz dönemlerinde düzenledikleri sosyal etkinliklerle insanları doğa ile buluşturmaya çalıştırdıklarını ifade eden ADOSK Başkanı Arıkan, " Dağcılık ve Doğa Sporları Kulübü olarak kurulduğu günden itibaren Afşin ve Göksun doğasını tanımak için etkinlikler düzenledik. Günü birlik doğa yürüyüşleri, kamp faaliyetlerinde bulunduk" dedi.

Doğa etkinlikleri sadece dernek üyeleri ile sınırlandırmadıklarına değinen Arıkan, " Faaliyetlerimiz, dernek üyelerimizin yanı sıra doğaya ilgi duyan, doğa ile iç içe olmak isteyen ve tabiatı seven insanlarla icra edildi. Etkinliler açısından 2017 yılı daha farklı olacak. Bu yaz dönemini daha yoğun geçirmeyi planlıyoruz. Dernek üyelerimizle hazırlamış olduğumuz 2017 yaz faaliyet programını yayınladık. Dernek üyelerimiz ile beraber Afşin'den, Elbistan'dan, Göksun'dan ve tüm Kahramanmaraş'tan tüm doğaseverleri faaliyetlerimize katılmalarını bekliyoruz. " diye konuştu.

Afşin Dağcılık ve Doğa Sporları Kulübü hakkında bilgi veren Arıkan, "Derneğimiz, arama ve kurtarma birimini de içinde barındırıyor. Özellikle doğal afetlerle alakalı çalışmalar yapmayı planlıyoruz. Bu konuda okullarımızda öğrencilerimizle çalışmalar yapmak istiyoruz. Dernek olarak resmi kurumlarımız ile sosyal sorumluluk projeleri gerçekleştirmeyi planlıyoruz ve tüm Kahramanmaraş'ı temsil eden bir dernek olmak istiyoruz. Tüm doğaseverleri bizimle birlikte doğanın rengini keşfetmeye bekliyoruz."  açıklamasında bulundu.

Daha sonra konuşma yapan ADOSK Yönetim Kurulu Üyesi ve Genel Koordinatörü Teyfik Akkaya 2017 yaz faaliyetlerine Gümüşkayalar Mağarası etkinliği ile başlayacağını belirtti.

Gümüşkayalar Mağarasının turizme açılması gerektiğine değinen Akkaya, " 2001 yılında bir avcı tarafından tesadüfen keşfedilen Gümüşkayalar Mağarası Türkiye’de bulunan 40 bin mağaranın içerisinde aktif olma özelliğini taşıyan 7 mağaradan birisidir. Henüz turizme açılmamış durumdadır. Bölgeyi ve mağarayı görmeye gelen gönüllüler tarafından tahrip edilmektedir kısmet olursa yoğun bir katılımcı sayısıyla Gümüşkayalar mağarasına tekrar gideceğiz. Gümüşkayalar Mağarasının da korunma altına alınması için çalışmalarımız devam ediyor." dedi.

Etkinlikler ile alakalı bilgi veren Akkaya, konuşmasına şöyle devam etti:

"ADOSK 2017 yaz faaliyetleri kapsamında daha önceden kulübümüzün. 1 hafta veya 10 gün öncesinden etkinliklerden haberdar oluyorlar ve etkinliğin içeriyle alakalı broşürümüzü yayınlıyoruz. Daha sonra bölgenin zorluğunu, parkurların zorluk dereceleri, kaç saat süreceği, yanlarında getirilmesi gereken malzeme listeleri, o günün hava şartlarının ne olduğunu katılımcılarımıza duyurularımızı yapıyoruz. Ayrıca katılımcılarımızın ulaşımıyla ilgili çalışmalar yapılıyor. Sadece sırt çantalarını, fotoğraf makinelerini alıp geliyorlar. Yemek ve kumanya götürmüyoruz. Kulübümüzün hazırladığı yemeklerden istifade ediliyor. Katılımcılar sadece katılım ücreti ödüyorlar."

- Afşin’deki kısıtlı yaşamı renklendiriyoruz

ADOSK'un Üyesi Serhat Avcı ise, "ADOSK’la tanışmadan önce hafta sonlarımızı kahvehanelerde geçiriyorduk. Sigara dumanı altında ailemizden uzak, çocuklarımızdan uzak çocuklarımız evde kendi hallerinde bizse saatlerce arkadaşlarımızla oyun oynayarak geçiriyorduk. Verimsiz ve kendimize zararlı işler yapıyorduk. ADOSK’la tanıştıktan sonra, hafta sonları gidip doğa gezisi yapıyoruz. Sabah kalkıyoruz hazırlık yaparak, parkurlarımıza göre ya da gideceğimiz gezi yerlerine göre çocuklarımızı da yanımıza alarak güzel bir hafta sonu geçiriyoruz. Örneğin Gümüşkayalar doğada görünemeyecek, bireysel olarak hiçbir şekilde ulaşılamayacak doğal bir güzellik. Biz kulüple beraber rahat bir şekilde gidip güzel bir hafta sonu geçirip stres atarak mutlu oluyoruz. Afşin’deki kısıtlı yaşamı daha da renklendiriyoruz. " açıklamasında bulundu.

ADOSK 2017 Yaz Faaliyet Programı

09 Nisan 2017 K. Çamurlu-Sırmalı doğa yürüyüşü Göksun .K.Maraş
23 Nisan 2017 Kudret Kanyonu Göksun .K.Maraş
30 Nisan 2017 Gümüşkayalar Mağarası Göksun .K.Maraş
07 Mayıs 2017 Badimon-Obruk şelalesi Saimbeyli ADANA
14 Mayıs 2017 Ali TURAN anısına Berit Dağı zirve tırmanışı. Göksun
19.20.21 Mayıs Binboğa dağları Dardaş Ulusal kamp kanyon geçiş festivali Afşin-Göksun Kahramanmaraş.
28 Mayıs,08 Haziran Likya Yolu yürüyüşü 1. Bölüm Antalya
10 Haziran 2017 Doğa da iftar programı Afşin- Göksun .K.Maraş
12 Haziran 23 Haziran Likya Yolu Yürüyüşü 2.Bölüm Antalya
09 Temmuz 2017 Şar Comana Antik kenti Tufanbeyli ADANA
15.16 Temmuz Aile Doğa kampı ; Sırmalı ormanları Göksun .K.Maraş
23 temmuz 2017 Sedir ormanları doğa yürüyüşü Geben .K.Maraş
28.29.30Temmuz 2017 Aladağlar Demirkazık Tırmanışı Niğde,Kayseri,Adana
06 Ağustos 2017 Tekne Dağı kamp Afşin K.Maraş
19.20 Ağustos 2017 Survival kampı Güneydoğu Toroslar
27 Ağustos 2017 Salavan Dağı tırmanışı K.Maraş
02.03 Eylül 2017 Nurhak Dağı tırmanışı (3090mt) K.Maraş
10 Eylül 2017 Dağ evi yapımı başlangıç. Kudret Kanyonu Toroslar
23.24 Eylül 2017 Erciyes Dağı tırmanışı Kayseri
13.18 Eylül 2017 Sarımemetler kamp.Emli vadisi,Akşam pınarı/Mangırcı vadisi/Soluklupınarda kamp,Karayalak boğazı Emler zirve tırmanışı(3723mt)Yedigöller platosunda kamp, Barazama köyü Kapuzbaşı şelalelerinde kamp. ALADAĞLAR. Kayseri,Niğde
ADOSK Kış etkinlik takvimi en kısa sürede yayınlanacaktır.

Editör: Haber Merkezi