Afşin’i cazibeli suya kavuşturacak Adatepe Sulama Projesinin 1. Kısım Müşavirlik Hizmetleri işi için ön yeterlilik ihalesi yapıldı.

DSİ 20. Bölge Müdürlüğü Proje ve İnşaat Şubesi Müdürlüğü koordinesinde Adatepe Sulaması 1 Kısım Müşavirlik Hizmetleri işi Ön yeterlik ihalesi, Kahramanmaraş Bölge Müdürlüğü toplantı salonunda gerçekleştirildi.

1. Kısım Sulama alanının tamamlanmasıyla Afşin’in Deveboynu, Anzorey, Esence, Hüyüklü, Nadır, Erçene, Çağılhan, Alimpınar, Ördek, Kötüre, Gerger, Altaş, Yazıdere, Ortaklı ve Kabaağaç mahalleleri tarım arazileri cazibeli suya kavuşacak.

Proje ile birlikte bölgede halen tarımı yapılan bitkilerin veriminin artacağı, yeterli suyun zamanında bulunabilmesi yani temin garantisinin olması koşulları sağlanacaktır. Sulama Projesi tamamlandığında çiftçi gelirlerinin artmasından dolayı ekonomik ve sosyal bakımından da bölge daha çok gelişecektir.

Proje, 2017 birim fiyatları ile ülke ekonomisine yıllık 30,50 Milyon TL katkı ve 18 bin kişiye istihdam alanı sağlanması hedeflenmektedir. Proje maliyeti :241.558.000 TL olup 2019 yıl sonunda tamamlanması hedeflenmektedir.

Editör: Haber Merkezi