Eroğlu:  "Ne söz verdiysek, yapıyoruz"

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, "Biz sözünün eri bir hükümetiz. Ne söz verdiysek Allah'ın izniyle yapıyoruz." dedi.

Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak ile Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu,  Afşin ve Elbistan’a ait brüt 315 bin 540 dekar arazi basınçlı borulu şebeke vasıtasıyla sulayacak Adatepe Sulaması 2. Kısım İnşaatının temeli ile Kahramanmaraş’ta inşa edilecek 278 milyon lira yatırım bedelli 16 adet tesisin temelini düzenlenen törenle attı.

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, 12 Şubat Stadyumu'nda düzenlenen törende yaptığı konuşmada, 278 milyon lira maliyetli 16 tesisin temel atma töreni ile Orköy kredi sertifika töreni için Kahramanmaraş'ta bulunduklarını söyledi.

Daha önce yapımına başlanan projelerden 89'nun tamamlandığını 43'ünün yapımına devam edildiğini anlatan Eroğlu, şöyle konuştu:

"Biz sözünün eri bir hükümetiz. Ne söz verdiysek Allah'ın izniyle yapıyoruz. Kahramanmaraş'ı ben çok iyi biliyorum. Şu ana kadar Kahramanmaraş'a 24 milyar lira yatırımla destan yazdık. Sizler de gereğini yaptınız. Gerek 1 Kasım seçimlerinde gerekse halk oylamasında bana göre Türkiye birinciliğini kazandınız. Türkiye'de bugün siyasi istikrar varsa bunun temelinde Kahramanmaraş var. Orman ve Su İşleri Bakanlığı olarak Kahramanmaraş'a en çok yatırım yapan bakanlığız.”

Bakan Eroğlu, konuşmasının ardından orman mahallelerine yönelik hayata geçirilen kredilerden yaralananlara sertifikalarını verdi.

Daha sonra konuşma yapan Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak, "Ülkesini başka yerlere şikayet için, ülkesinin liderini uluslararası ceza mahkemelerine gönderebilmek için afişe ettikleri, o ihanet ettikleri belgeleri yayınlayanlardan dolayı verilen ceza, birilerinin yollara düşmesine sebep oldu. Türkiye'nin zor günleri aslında devam etmektedir." dedi.

Kaynak, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu'nun katılımıyla 12 Şubat Stadyumu'nda düzenlenen 16 tesisin temel atma töreni ve iftar programında yaptığı konuşmada, Türkiye'nin bölgesinde parlayan, kıskanılan lider ülke olduğunu söyledi.

Türkiye üzerinde hain emelleri olanların ve onların kuklalarının oyunlarıyla mücadele ederek bugünlere geldiklerine dikkati çeken Kaynak, geçtiğimiz yıl yaşanan 15 Temmuz hain darbe girişimini de henüz unutmadıklarını belirtti.

FETÖ ile mücadeleye devam ederken, Türkiye'nin doğusunu ve güneydoğusunu kan gölüne çeviren 40 binden fazla insanın canına mal olan PKK terör örgütüyle mücadelenin de en üst seviyede devam ettiğini vurgulayan Kaynak, şunları kaydetti:

"Bütün dünya sadece lafını yaparken, DEAŞ terörüne karşı bütün dünyada en etkin mücadeleyi Allah'ın izniyle Türkiye veriyor. Bütün bu işleri yaparken Türkiye bir yandan terörle mücadele ederken, bir yandan da kendi dışındaki gönül coğrafyasındaki insanlara duyarsız kalmıyor. Türkiye'den başka müracaat kapısı kalmamış Filistin ile Gazzeli kardeşlerimize Mersin Limanı'ndan bir gemiyi yolcu ettik. Ramazanın ilk pazarında da yine Mersin Taşucu Limanı'ndan açlığa, yokluğa mahkum edilmiş, adeta ölüme terk edilmiş 3 milyon Somalili kardeşlerimize bir yardım gemisi göndermiştik. Allah'a hamd olsun Türk Deniz Kuvvetlerimizin Giresun fırkateyninin eşlik ettiği bu gemimiz dün itibarıyla Somali'nin Mogadişu Limanı'na ulaşmış. Yokluktan, kıtlıktan dolayı her gün ölümle burun buruna gelen Somalili yavrularımızın bayramda sofrasına, ramazanda iftar sofrasına aş ulaştırmış olacak."

- "Bizim yolumuz..."

Gazze'nin adeta açık hava hapishanesi olduğunu anlatan Kaynak, İsrail ile geçen yıl varılan mutabakat dolayısıyla ancak Türkiye'nin yardım ulaştırabildiğini söyledi. Kaynak, şöyle devam etti:

"Biz Gazze ve Somali ile dünyanın neresinde mazlum varsa oralarla gönül köprüsünü kurarken aynı zamanda partimiz bu hafta sonu ülkemizin teröre düçar olmuş bütün illerinde de Gönül Köprüsü projeleri gerçekleştirdi. Biz bütün bu işleri yaparken Allah'ın izniyle darbecilerle mücadele ederken, terörle mücadele ederken, Türkiye'nin kalkınma mücadelesi revam ederken, Türkiye ekonomik olarak da büyümesine devam ediyor. İşte son çeyrekte Türkiye'miz OECD ülkelerinin iki misli yüzde 5 oranında büyümüştür. Türkiye, gerek döviz kurlarındaki gerek borsa değerlerindeki rakamlarla yine tarihi rekor kırmıştır. Bütün bu gücü bilesiniz ki milletimizin desteği, milletimizin birliği, beraberliği bizlere vermektedir. Bizim yolumuz Hakk yoludur, milletin tayin ettiği yoldur. Bizim yolumuz ülkeyi kaosa götürmek için ülkeyi başkalarına şikayet etmek için çıkılan yollar asla değildir."

- "Kararını gözden geçirmesini temenni diliyorum"

"Bayırbucak Türkmenleri bizim hem gardaşımızdır, hem soydaşımızdır, hem dindaşımızdır. Bizim milletimiz, hiçbir çaresizi, hiçbir mağdur, hiçbir mazlumu yalnız bırakamaz" diyen Kaynak, "Ülkesini başka yerlere şikayet için, ülkesinin liderini uluslararası ceza mahkemelerine gönderebilmek için afişe ettikleri, o ihanet ettikleri belgeleri yayınlayanlardan dolayı verilen ceza birilerinin yollara düşmesine sebep oldu. Türkiye'nin zor günleri aslında devam etmektedir." ifadelerini kullandı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na çağrıda bulunan Kaynak, şöyle konuştu:

"Bizim silahlı kuvvetlerimiz, polisimiz, askerimiz, korucularımız tarihimizdeki en önemli mücadelelerini Doğu'da, Güneydoğu'da sürdürürken, DEAŞ'a karşı dünyadaki en etkili mücadeleyi sürdürürken ülkemizin birliğine, beraberliğine kast etmiş FETÖ ile mücadele sürerken, Türkiye'nin ana muhalefet liderinin 18 yaşındaki delikanlılar gibi yollara düşüp protesto eylemlerinde bulunması akla ziyan bir iştir. Türkiye için bütün demokratik kanallar açıktır. Türkiye'nin Meclisi açık, Türkiye'nin basın yayını medyası açık ve Türkiye'nin hak arama yolları açıktır. Hak arama yolu milletin tayin ettiği Anayasamızın tayin ettiği yoldur. O yüzden Sayın Kılıçdaroğlu'na bir defa olsun, bu tarihi eşikte bu milletin menfaati için bu kararını bir kez daha gözden geçirmesini ben temenni ediyorum."

Editör: Haber Merkezi