DSİ Kahramanmaraş 20. Bölge Müdürlüğü, Adatepe Barajında, balıkçılık faaliyetinin yapılıp yapılmayacağı konusunda çalışma başlattı.

DSİ Kahramanmaraş 20. Bölge Müdürlüğü,  Adana Bölge Müdürlüğü Su Ürünleri Mühendisi Dr. Selami Gölbaşı başkanlığında, Adatepe Barajında Limnolojik Etüd ve Stok tespit çalışması yapıldı.

Konu hakkında DSİ tarafından şu bilgiler paylaşıldı:

“DSİ Kahramanmaraş 20. Bölge Müdürlüğü sorumluluk alanı içinde bulunan Adatepe  barajında Limnolojik Etüd ve stok tespit çalışmaları; DSİ 6. Adana Bölge Md. den Su Ürünleri Mühendisi  Dr. Selami Gölbaşı başkanlığında, Su Ürünleri Müh. Abide Patlar, DSİ 20. Bölge Md. İşletme Bakım Şube Md. den Emrullah KARADÖL kontrolünde ve beraberinde 204. Afşin Şube Md. den Cafer AYHAN ve DSİ 15. Şanlıurfa Bölge Md. den Su Ürünleri Müh. Feridun ASLAN ile ekibi tarafından 10-11 nisan tarihleri arasında yapıldı. Baraj rezervuarlarının balıkçılık yönünden işletilmesi, ağ kafeslerde su ürünleri yetiştiriciliğine uygunluğunun belirlenmesi, uygunsa yapılan faaliyetin su kalitesini bozmadan yürütülmesi için gerekli şartların belirlenmesi amacıyla öncelikle Kahramanmaraş İli, Afşin İlçesinde yer alan Adatepe Barajında Limnolojik etüd çalışmaları yapılmıştır. Yine Adatepe Barajında stok tespiti çalışmaları kapsamında avcılıkla eksilen balık miktarı, üreme ve büyüme ile stoka her yıl eklenen balık miktarı ve halen stokta bulunan balık miktarının belirlenmesi amacıyla barajdan alınan balıkların ağırlık, boy, yaş özellikleri ölçülerek incelendi. Alınan su örnekleri analiz için Kalite Kontrol ve Laboratuvar Şube Müdürlüğüne gönderilmiş olup çalışmalar devam etmektedir.”

Editör: Haber Merkezi