Adatepe Barajı’nın suyunu Elbistan’a bağlı 11 mahalledeki 112 bin 510 dekar araziyle buluşturacak Adatepe Sulaması 3. Kısım ihalesinin yapım sözleşmesi imzalandı.

08 Şubat 2017 tarihinde ihale edilen Adatepe Sulaması 3. Kısım İşi’nin sözleşmesi DSİ 20. Bölge Müdürlüğü adına Bölge Müdürü Sadullah Seven ile yüklenici firma arasında imzalandı.

Yaklaşık 100 milyon liraya mal olması beklenen proje kapsamında döşenecek 309 kilometre boru ile Elbistan’daki araziler orta ve yüksek basınçlı damlama ve yağmurlama yöntemi ile sulanacak.

Bölgenin en büyük bütçeli sulama yatırımlarından biri olan Adatepe Barajı’ndan alınacak su, Elbistan’a bağlı Ağlıca, Akören, Alembey, Balıkçıl, Çatova, Doğan, Çıtlık, Eldelek, Evcihüyük, Hasankendi ve Küçükyapalak Mahalleleri’ndeki arazileri suya kavuşturacak.

Arazi toplulaştırma işlemlerinin de sürdüğü Elbistan’da boru döşenmesi çalışmalarına yer tesliminin ardından başlanacak.

 Adatepe 3. Kısım Sulama Projesi, 112 bin 510 dekar tarım arazisinin cazibeli olarak sulanabilmesi için gerekli ana boru hatları, sulama ve drenaj şebekesi inşaatı ile bu şebeke üzerindeki tüm sanat yapılarının inşaatı, servis ve işletme ve bakım yollarının inşaatı, geçici kabul yapıldıktan sonra 36 ay boyunca tesisin işletme ve bakım hizmetlerinin yürütülmesi işlerini kapsıyor.

Tüm sulama sahasının ihtiyaç debisi Adatepe Barajı dip savağından ana boru hattı ile alınarak 3. Kısım kapsamında tamamı cazibeli olmak üzere toplam 112 bin 510 dekar tarım arazisi orta ve yüksek basınçlı olarak damlama ve yağmurlama yöntemi ile sulanacak.

Projenin 3. Kısmının tamamlanmasıyla milli ekonomiye 61 milyon TL katkı ve 26 bin 100 kişi istihdam artışı sağlanacak.

Editör: Haber Merkezi