ABD'nin Charlotte şehrindeki bir okulda öğrencileriyle her sabah sınıf girişinde her biri için yaptığı ayrı selamlaşma ritüeliyle dünyada gündem olan öğretmenin bir benzeri Kahramanmaraş'ta ortaya çıktı.  Kahramanmaraş'ta sınıf öğretmeni Mehmet Polat da öğrencilerini her sabah derse girmeden önce sınıfın kapısında el, kol, ayak ve kafa kullandıkları farklı selamlaşma teknikleriyle karşılayarak okula daha da bağlanmaları için motive ediyor. 

Kahramanmaraş Simya Koleji'nde görev yapan sınıf öğretmeni Polat, öğretim yılı başında yeni tanıştığı birinci sınıf öğrencilerinin okula ve derse motivesini sağlamak ve bunu zamanla artırmak için bir etkinlik yapmaya karar verdi.

Öğrencileriyle oturup konuşan ve fikirlerini alan Polat, onları her sabah sınıflarının kapısında karşılamaya başladı. Bundan öğrencilerin keyif aldığını gören öğretmen, daha sonra bu etkinliğine selamlaşma tekniklerini de kattı. Öğrencilerini farklı şekillerde el, kol, ayak ve kafa hareketleriyle karşılayan Polat, sarılarak sınıfa aldığı öğrencilerinin daha mutlu olduğunu gözlemledi. 

Polat, AA muhabirine yaptığı açıklamada, her sabah yaptığı farklı selamlaşma tekniğiyle çocukların, okula ve derse daha mutlu ve motive etmiş bir şekilde geldiğini söyledi.

Henüz oyun çağındaki 6-7 yaş grubu öğrencilerin bu hareketlerle derslerindeki başarının arttığını belirten Polat, "Çocuklar mutlu oluyor. Bizim amacımız okuldan ve dersten soğumamaları. Okula ve derse daha heyecanlı ve mutlu bir şekilde gelmeleridir. Bu yaptığımız farklı selamlaşma tekniğini dünyada üzerinde başka öğretmenler de yaptı. Biz de çocuklarımızla oturup kendimize özgü hareketler de yaparak ortaya güzel bir şey çıkarttık. Biz de çocuklarımız da bunlardan çok mutlu." diye konuştu. 

Selamlaşmanın ardından bir de çocuklarla sarılarak sınıfa davet ettiğini anlatan Polat, "Oyun çağındaki bu çocukların minicik kalplerine dokunmak mutlu olan birçok şeye sebep oluyor. Amacımız da buydu. O temiz kalplerine dokunup sarılarak ve severek derslere girmelerini sağlıyoruz. Eğer bir öğrenci öğretmenini seviyorsa derslerinde başarısız olması imkansızdır." dedi. 

- Çocuklar mutlu ve başarılı

Öğrencilerden Nisanur Baltacı, okula geldiğinde bazen yorulmuş olduklarını ama bu selamlaşma tekniğiyle güne daha heyecanlı daha güzel başladıklarını belirterek, "Dersimizi daha güzel dinleyip eğlenceli bir gün geçiriyoruz." dedi.

Mert Güngör ise okula başladığında böyle güzel bir yere geleceğini bilmediğini söyledi. 

Öğretmenlerinin kendilerini farklı şekilde selamlamasıyla okula daha da güzel ve mutlu bir şekilde gelmeye başladıklarını anlatan Güngör, "Selamlaşmalar çok güzeldi. Derslerimiz çok güzel oluyor. Sınıfımızda da çok enerjik oluyoruz. Yazılarımızı da daha güzel bir şekilde yazıyoruz." ifadelerini kullandı. 

Gülşah Yılmaz da öğretmenleriyle selamlaşarak güne başlamalarının ardından daha da başarılı olduklarını ifade ederek, "Yazılarımız ve okumalarımız daha da güzel oldu. Bu selamlaşma işi çok güzel oldu." diye konuştu.

- "Öğrenciye hayatında iz bırakan öğretmen vardır"

Eğitim Kurumlarının Genel Müdürü Muhammet Kasap da "Mutlu çocuk öğrenir, mutlu öğretmen öğretir" parolasıyla eğitim hizmetlerini sürdürdüklerini ifade ederek, "Her öğrenciye hayatında iz bırakan öğretmen vardır, her öğretmenin de hayatında iz bırakan bir öğrenci vardır. Mehmet Polat hocam bu uygulamasıyla öğrencileri hem kendine hem de okula bağlayarak mutlu çocuk öğrenir sloganını yerine getirmiş oldu." dedi. 

Editör: Haber Merkezi