Yılın fotoğrafları anketine katılan Kocatepe, AA foto muhabirlerinin objektiflerine yansıyan ve 36 kareden oluşan "Yılın Fotoğrafları" galerisini inceledi. Kocatepe, "Asi, Suriye'den kaçışın adresi oldu", "Çadır kentin ikizleri" ve "Suriye'de ekmek sıkıntısı had safhada" başlıklı fotoğraflara oy verdi.
AA'nın, "Yılın Fotoğrafları" oylamasının takdir edilmesi gereken bir çalışma olduğunu ifade eden Kocatepe, fotoğrafların da birbirinden güzel olduğunu belirtti.
"AA bizim en köklü haber kaynaklarımızdan biridir" diyen Kocatepe, haberde önemli olan unsurun "güvenilir" olmaktan geçtiğini vurgulayarak, şunları kaydetti:
"Haber ve kaynak dediğimizde AA tereddütsüz kabul gören ve buna inanılan bir haber ajansımızdır. AA'nın başarısının büyüyerek devam etmesinden dolayı son derece memnuniyet duyuyoruz. Ajansımızın muhabir ve çalışanlarına başarılarının devamını diliyoruz."
Türkiye'nin dışa açılma konusunda çok büyük mesafeler aldığını ifade eden Kocatepe, "AA, habercilik dalında dünyanın her tarafına ulaşan bir yayın ağına sahip oldu. Haber ve yayın kanallarını çoğaltarak ve yayın yaptığı dillerin sayısını artırarak fark edilir hale geldi. Gönlümüz, AA'nın dünyanın bütün ülkesinde ofisleri bulunsun istiyor. Dünyanın her tarafındaki haberleri ve Türkiye'nin haberlerini dünyanın her yerine servis etme konusunda bizlere köprü görevi yapsın. AA'daki son gelişmelere baktığımızda bunların gerçekleşmeye başladığını görüyoruz" diye konuştu.
Kocatepe, 5 dilde yayın yapan AA'nın 11 dilde yayın yapma konusundaki çalışmalarını da takip ettiklerini ifade ederek, AA'nın kuruluşunun 100. yılında dünyanın ilk 5 ajansı hedefine ulaşacağını da gönülden inandığını sözlerine ekledi.
Editör: Haber Merkezi