Afşin-Elbistan A Termik Santrali'ni devralmaya hazırlanan Çelikler Holding, A Termik Santralinde istihdam edilmek üzere işçi alım başvuruları almaya başladı.

Afşin-Elbistan A Termik Santrali ve Afşin-Elbistan Linyitleri (AEL) Kömür İşletmesi’ni devralması gündemde olan Çelikler Holding, söz konusu tesislere personel temini için iş başvurularını kabul etmeye başladı.

Çok sayıda genç, henüz devirle ilgili resmi bir gelişme olmamasına rağmen dağıtılan iş başvuru formlarını doldurmak için gittikleri Afşin-Elbistan A Termik Santrali nizamiyesinde kuyruk oluşturdu. Santralde istihdam edilmek isteyenlerin sayısının 1100 kişiyi geçtiği öğrenildi.

34 yıl önce kurulan, kapasitesi ile Türkiye’nin en büyük ve en yaşlı termik santrallerinden biri olan A Termik Santrali ile Afşin Elbistan Linyitleri Kömür İşletmesi, Tunçbilek Termik Santrali, Orhaneli Termik Santrali, Seyitömer Termik Santrali gibi enerji tesislerinin de işletmecisi konumunda bulunan Çelikler Holding’in bünyesine geçmeye hazırlanıyor.

ERG Verbund Elektrik Üretim ve Ticaret A.Ş.’nin hisselerinin tamamını satın alan Çelikler Holding, Afşin-Elbistan A Termik Santrali ve Afşin-Elbistan Linyitleri İşletmesi’nin devir sürecini hızlandırdı. Bir süredir, geniş mühendis ekibi ile kendisine yol haritası çizen Çelikler Holding, revizyon ve işletme aşamasındaki personel ihtiyacını karşılamak için iş başvuru formu hazırladı. Çelikler Afşin-Elbistan Elektrik Üretim ve Ticaret A.Ş. adıyla düzenlenen iş başvurusu formunda, adaylardan eğitim bilgileri, çalışmak istedikleri pozisyon, yabancı dil bilgisi, bilgisayar bilgisi, iş tecrübesi, referans ve ücret beklentisi gibi kapsamlı bilgiler istendi.

İş başvurularının başladığını öğrenen çok sayıda genç ise, başvuruların kabul edildiği Afşin-Elbistan A Termik Santrali’ne akın etti. İş umuduyla form dolduran gençler, adeta birbirleriyle yarıştı. Afşin-Elbistan A Termik Santrali ile kömür işletmesini Çelikler Afşin-Elbistan Elektrik Üretim ve Ticaret A.Ş.adı altında çalıştırmaya hazırlanan Çelikler Holding’in, 17 ay önce şalterler kapatılarak elektrik üretimine süresiz ara verilen dev tesisi kapsamlı bir revizyona alması bekleniyor. Baca gazı filtre sistemi de bulunmayan santraldeki uzun süreli rehabilitasyon ve sonrasındaki işletme sürecinde ne kadar personele ihtiyaç duyacağı konusunda da net bir rakam bulunmuyor.

Devir sürecinin tamamlanabilmesi için hazırlanan sözleşmenin Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez tarafından imzalanması bekleniyor.

Editör: Haber Merkezi