Yaklaşık 3 ay sonra tek ünitesinden elektrik üretimine yeniden başlayan Afşin-Elbistan A Termik Santrali’nin pnömatik kül taşıma sisteminde meydana gelen arıza nedeniyle, bacadan çevreye kül yağdırdığı öğrenildi.

Santralin kül taşıma sistemindeki arıza 3 gün boyunca giderilemezken, 18 Eylül 2015 Perşembe günü tekrar devreye alınan II. Ünite’nin yeniden off durumuna getirildiği bildirildi.

Türkiye’nin en büyük termik santrallerinden biri olan ve kurulduğu günden bugüne kadar baca gazı arıtma sistemi olmadan çalışan Afşin-Elbistan A Termik Santrali, çevreye verdiği zararla bir kez daha adını duyurdu.

Yaklaşık 3 aydır elektrik üretmeyen santralin 14 Eylül 2015 Pazartesi günü akşam saatlerinde devreye alınan II. Ünitesi’nin pnömatik kül taşıma sistemi arızalandı. Arıza nedeniyle santralden çıkan külün hem brüden hem de duman bacalarından havaya salındığı belirtildi. Özellikle Çoğulhan ve Alemdar mahallelerini etkileyen kül atma olayı nedeniyle santraldeki üretim durduruldu. Arızanın giderilmesi için 3 gün boyunca süren çalışmaların ardından ünite tekrar devreye alındı ancak, pnömatik sistem çalışmadı. Arıza devam ettiği için santral tekrar off durumuna getirildi.

Daha önceki yıllarda da çevreye kül yağdıran ve devri gündemde olan Afşin-Elbistan A Termik Santrali’nin ömrünü tamamladığını belirten vatandaşlar ise, bölgedeki insanların yaşam hakkına saygı gösterilmediğini savunarak, duruma tepki gösterdiler. 

 

Editör: Haber Merkezi