Türkiye İş Kurumu Genel Müdürlüğünce (İŞKUR), Toplum Yararına Çalışma Programı (TYP) kapsamında Afşin İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü bünyesindeki okullarda istihdam edilecek 94 geçici işçi kurayla belirlendi.

Ergün Ertekin Çim Güreş Sahasında çekilen kurada, Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) tarafından uygulamaya konulan Toplum Yararına Çalışma Programı (TYP) çerçevesinde, okullarda 9 aylığına görevlendirilecek 71 temizlik görevlisi ve 23 güvenlik görevlisi belirlendi.

Toplum Yararına Program’ın (TYP), Afşin İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile imzalanan protokol kapsamında toplam 94 kişinin istihdam edileceğini belirterek şu ifadelere yer verildi: “Afşin’de İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı okullarımızda çalıştırılmak üzere toplam 94 geçici işçi alınacak. 71 kişi temizlik işleri ve 23 kişi güvenlik görevlisi olarak görev yapacak. Bu işçilerin belirlenmesi noter huzurunda gerçekleştirilecek kura ile belirlendi. İsimleri belirlenen kişiler 28 Mayıs 2021’e kadar okullarda istihdam edilecek. Kura sonucu belirlenen toplam 94 kişiye asgari ücret üzerinden maaş ödenecek. Başvuru yapacak olan vatandaşlarımızın gerekli evraklarla birlikte son güne kalmadan işlemlerini tamamlaması gerekiyor”
 

Editör: Haber Merkezi