Afşin'de, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü kapsamında, 9. Geleneksel Şehitleri Anma ve Yemliha Yürüyüşü düzenlendi.

Afşin Belediyesi tarafından düzenlenen etkinlikte vatandaşlar, şehitleri anma ve Kur'anı- Kerim'de adı geçen Yedi Uyurlar'ın hatırasını canlandırmak için ilçe merkezinden başlayarak 6 kilometre uzaklıktaki UNESCO Dünya Miras Geçici Listesinde yer alan Eshab-ı Kehf Külliyesi'ne kadar yürüdü.

Afşin Kaymakamı Ahmet Can Pınar, yapmış olduğu konuşmada "15 Temmuz, Türk demokrasi tarihine kara bir leke, diğer taraftan da şanlı Türk milletinin vermiş olduğu özgürlük ve bağımsızlık mücadele anlamında da tarih kitaplarına altın harflerle yazılan bir geceyi ifade etmektedir" dedi.

Budan, "15 Temmuz hain darbe girişiminin üçüncü yılını geride bıraktık. O gün verdiğimiz şehitlerin anısına, verdiğimiz o şanlı mücadelenin anısına etkinlikler düzenliyoruz. Şehitlik ziyaretleri başlayan etkinliklerimiz kapsamında şehitlerimiz mevlidi şerif okundu. Şehitlerimizi Anma ve Yemliha Yürüyüşü'nü gerçekleştirdik. 15 Temmuz, Türk demokrasi tarihine kara bir leke olarak geçmiştir. Ancak bir taraftan da şanlı Türk milletinin vermiş olduğu özgürlük ve bağımsızlık mücadele anlamında da tarih kitaplarına altın harflerle yazılan bir geceyi ifade etmektedir. Bu kolay olmadı. 250 şehit ve binlerce gazi verdik. Cenabı Allah bizlere bir daha 15 Temmuz gibi kara günleri yaşatmasın" açıklamasında bulundu.

Eshab-ı Kehf olayı ile 15 Temmuz gecesi yaşananlar arasında benzerlikler olduğunu belirten Afşin Belediye Başkanı Mehmet Fatih Güven, " Afşin'de yaklaşık 16 asır önce bizim andığımız, bizlere örnek olan bir yaşanmışlık var. Tek Allah'a inanan, batıla karşı baş kaldıran 7 yiğit gencin, 'yedi uyurlar'ın anısına 9. Yemliha Yürüyüş'ümüzü düzenledik. 309 yıl uyuduktan sonraki dirilişlerini ve Eshab-ı Kehf mağarasına gelişlerini canlandırdık. 16 asır önce yaşanan olay 3 önce yine yaşandı. Hak ile batılın mücadelesinin devam ettiği bu zamanda yine inanlar galip geldi. İnananlarla, inanmayanların mücadelesi kıyamet kopuncaya kadar devam edecek. 2016 yılında gerçekleştirilmeye çalışılan hain darbe yılının üçüncü yılındayız. 15 Temmuzda hepimiz meydanları doldurduk ve şehitler verdik. Üzerinden zaman geçtikçe, Allah'ın yardımıyla aslında ne büyük bir beladan kurtulmuşuz daha iyi anlıyoruz. Rabbim bu milletin yüzünü hep güldürsün, ay yıldızlı bayrağımızın gölgesini üzerimizden hiç bir zaman eksik etmesin. 15 Temmuzda olduğu gibi birlik ve beraberliğimizi koruyabilirsek hiç kimsenin gücü bize yetmeyecek. Türkiye'den her zaman Kürşatlar çıkacak. En son 15 Temmuz gecesi Ömer Halisdemir isimli bir yiğit çıktı darbenin liderleri olan haini tam anlının ortasından vurdu ve kendiside şehit oldu. Bu milletin Kürşatları hiçbir zaman eksilmeyecek. Biz birliğimizi ve beraberliğimizi koruduğumuz müddetçe tün dünya mazlumlarına, İslam ümmetine umut olmaya devam edeceğiz. " diye konuştu.

Konuşmaların ardından yürüyüşe katılan vatandaşlara çoban pilavı dağıtıldı.

Etkinliğe, İlçe Jandarma Komutan Yüzbaşı İsmail Serhat Çakar, İlçe Emniyet Müdürü Hüseyin Akdoğan, AK Parti Afşin İlçe Başkanı İsmail Safi, MHP Afşin İlçe Başkanı Ersal Koç, kamu ve kurum amirleri, sivil toplum örgütü temsilcileri ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Editör: Haber Merkezi