Doğa Koruma ve Milli Parklar (DKMP) Kahramanmaraş Şube Müdürlüğü, 2018 yılının ilk 8 aylık döneminde usulsüz avlandığı gerekçesi ile 72 kişiye toplam 84 bin 854 TL idari para ve tazminat cezası uygulandığını açıkladı. 
Doğa Koruma ve Milli Parklar Kahramanmaraş Şube Müdürlüğü'ne bağlı ekipler, 2018 yılının ilk 8 ayında kaçak avcılara göz açtırmadı. 7 gün 24 saat boyunca denetimlerini sürdüren ekipler, tavşan ve keklik başta olmak üzere av yasağı bulunan hayvanları avlayan kişilerin gözünün yaşına bakmadı. 
Kaçak ve usulsüz avla mücadelenin ne kadar etkin yürütüldüğü, Doğa Koruma ve Milli Parklar Kahramanmaraş Şube Müdürlüğü'nün 2018 yılı denetimlerinin sonuçlarına da yansıdı. 2018 yılı Ağustos ayı sonuna kadar Kahramanmaraş genelinde yapılan denetimlerde kaçak avda kullanılan çok sayıda tüfek ve araç gerece el konuldu. İl genelinde yaban hayvanı popülasyonunun devamını sağlamak, nesli tükenmekte olan hayvanları korumak ve kaçak avcılıkla mücadele etmek gibi görevler üstlenen DKMP Kahramanmaraş Şube Müdürlüğü ekipleri, denetimlerini, orman şeflikleri, jandarma, emniyet, muhtarlar ve fahri av müfettişlerinin de destekleri ile en etkin biçimde devam ettiriyor. 
Kahramanmaraş genelinde yasak avlanma olayını en aza indirgemek için başarılı operasyonlara imza atan Doğa Koruma ve Milli Parklar Kahramanmaraş Şube Müdürlüğü ekipleri, usulsüz avda yakaladıkları kişilere, 4915 sayılı Kara Avcılığı Kanunu'na muhalefet suçundan işlem yapıyor. DKMP Kahramanmaraş Şube Müdürlüğü ekiplerinin Ocak-Ağustos döneminde yaptıkları denetimlerde alınan sonuçlar ve kesilen ceza miktarı belli oldu. Arazide yapılan denetimlerde, 72 kaçak avcıya, 84 bin 854 TL idari para cezası ve tazminat cezası uygulandı. Şahısların kaçak avda kullandığı tüfeklerle araçlara da mülkiyeti kamuya geçirilmek üzere el konuldu. DKMP Kahramanmaraş Şube Müdürlüğü ekipleri, 2017 yılında 157 kaçak avcıya 258 bin TL idari para ve tazminat cezası uygulamıştı
 

Editör: Haber Merkezi