Afşin’de Afşin Belediyesi’nin organize ettiği Yedi İnanmış insanın hatırasını canlandırmak adına Eshab-ı Kehf Külliyesi'ne halk yürüyüşü yapılacak. Geleneksel hale getirilen Yemliha Yürüyüşün bu yıl 6. yapılacak.
Geleneksel Yemliha Yürüyüşü’nde Şehir merkezinden yaklaşık 7 kilometre mesafede bulunan Eshab-ı Kehf Külliyesine kadar yürüyüş gerçekleştirilecek. Afşin Belediye Başkanı Mehmet Fatih Güven Geleneksel hale getirilen Yemliha Yürüyüşünün bu yıl 8 Haziran 2014 Pazar günü yapılacağını belirtti.
Yemliha Yürüyüşü etkinliği ile ilgili bilgi veren Başkan Mehmet Fatih Güven, “geleneklerimizi korumaya ve gerçekleştirmeye devam edeceğiz. Geleneksel hale dönüştürülen Yemliha yürüyüşü bu yıl 8 haziran tarihinde icra edilecek. Soma’da meydana gelen Elim kaza sebebi ile Darende somuncu baba ultra maratonunu iptal ettik ve Yemliha yürüyüşünü içeriğini kısıtladık. Organizasyon etkinliğine kazada hayatını kaybeden şehitler anısına Kuran-ı kerim okunarak dualar edilecek tüm halkımızı bu anlamlı Yürüyüşe davet ediyorum” dedi.
Editör: Haber Merkezi