Kahramanmaraş merkez Onikişubat ilçesinde 46 çift, 05.05.2015’te evlenmek için nikah dairesine akın etti. Genç çiftlerin nikahlarını kıyan Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek, “Tüm gelin ve damatlarımıza bir ömür boyu mutluluklar diliyorum” dedi. 
Toplu nikah töreninin en dikkat çeken çifti ise, Şehit Başkomiser Mikdad Ataş ile eşi Niğet Ataş’ın oğlu Yusuf Özkan Ataş ve 26 yaşındaki Esma Kaynak oldu. Şehit Başkomiser Mikdad Ataş, geçtiğimiz yıl Kahramanmaraş İl Emniyet Müdürlüğü atış poligonunda yaşanan patlama sonucu şehit olmuştu.
Onikişubat Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü tarafından Kahramanmaraş Nikah Salonu'nda düzenlenen organizasyonla 46 çiftin nikah akdi gerçekleştirildi.
Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek, böylesine özel bir günde evlenmek için başvuran çiftlerin nikahlarını kıyıp, kendilerini ve ailelerini tebrik etti.
İlk olarak Tekstil Mühendisi Esma Kaynak ve DSİ 20. Bölge Müdürlüğü’nde memur olarak görev yapan şehit oğlu Yusuf Özkan Ataş’ın nikah akdini gerçekleştiren Mahçiçek, “Sizlere ömür boyu mutluluklar diliyorum” dedi.
Kahramanmaraş Emniyet Müdürü Servet Yılmaz ve DSİ 20. Bölge Müdürü Mevlüt Aydın’ın şahitliğinde gerçekleşen nikah merasiminin ardından Mahçiçek, gelin hanıma aile cüzdanını takdim edip, altın hediye etti.
Nikah törenlerinin ardından gelin ve damat adayları ile ailelerine kokteyl verildi. Burada basın mensuplarına değerlendirmelerde bulunan Mahçiçek, özel bir günde 46 çiftin nikahlarını kıymanın mutluluğunu yaşadıklarını söyledi. Mahçiçek, şunları söyledi:
“Evet bugün özel bir gün; 05.05.2015... Dolayısıyla hatırda kalınacak, unutulmayacak bir gün. Bir de tabi bugünün, bu güzelliğinin yanında 46 tane gencimizin nikah merasimi var. Onların mutluluğuna bugün ortak olmaya çalıştık. Biz dua ederiz, temenni ederiz ki bu 46 değil, bütün evliliklerini icra eden gençlerimiz hayat boyu mutlu olurlar. Bizim gerçekten çok önemli bir aile yapımız var. Çekirdek ailemiz. Bu aile yapımız böyle güçlü devam ettiği sürece, inşallah bu ülkeye bu millete kimse zarar veremeyecektir. Bu bağlamda da bugünün hatırasına arkadaşlarımızla beraber olduk, mutluluklarını paylaştık. Biz binlerce defa maşallah diyoruz. Hep mutlu olsunlar diye temennide bulunuyoruz.”
Dünya evine giren Yusuf Özkan Ataş ile Esma Kaynak ise, çok mutlu olduklarını ifade ederek, kendileri gibi evlenen tüm çiftlere mutluluklar diledi.
Şehit Başkomiser Mikdad Ataş'ın eşi Niğet Ataş ise, “Keşke babası da yanımızda olsaydı. Çok mutluyuz. Allah bir yastıkta kocatsın” diye konuştu.

Editör: Haber Merkezi