Afşin'de 54.  Kütüphane Haftası dolayısıyla program düzenlendi.

Afşin Kaymakamlığı Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen programda, katılımcılara Afşinli şair ve yazarların kitapları dağıtılarak okuma etkinliği gerçekleştirildi.

Etkinlikte konuşan Afşin Halk Kütüphanesi Müdür Vekili Tuğçe Güler, kütüphanelerin, internetin ve teknolojik gelişmelerin hayata katılmasıyla geri planda kaldığını ve insanlardan uzaklaşan bir yapı haline geldiğini belirtti.

Kütüphanenin bilgi ve huzur ortamına açılan kapı olduğunu dile getirerek okumanın önemine değinen Güler, “ Kütüphaneleri, insanların ister tek başına ister arkadaşlarıyla isterlerse de aileleriyle gelip kitap okuyacağı, oyun oynayacağı hatta edebiyat, sanat, kültür gibi entelektüel sohbet veya söyleşilere katılabileceği kaliteli zaman geçireceği bir alan haline getirmeyi hedefliyoruz. Fakat Einstein’in de dediği gibi ön yargıları yıkmak atomu parçalamaktan daha zordur. İşte tam da bu noktada hedefimize ulaşabilmemiz için vatandaşlarımızın büyük ölçüde yardımına ihtiyaç var. Birey olarak çocuklarımıza kitapların önemini ve değerini anlatmamız gerekiyor. Bizler okursak çocuklarımız da okur. Böylece teknolojinin esiri değil, hayata yeni pencerelerden bakan geniş ufuklara sahip bireyler olurlar. Yeni nesiller sadece okuldaki öğretmenlerin değil, çocukların ilk öğretmenleri olan anne babalarının büyük ölçüde eseridir." açıklamasında bulundu.

Yapılan konuşmanın ardından Afşin Halk Ozanları Derneği tarafından müzik ve şiir dinletisi gerçekleştirildi.

Daha sonra Afşin Halk Kütüphanesinde en fazla kitap okuyan kişilere ödül takdim edildi.

Programa, Afşin Kaymakamı Ali Edip Budan, Askerlik Şubesi Başkanı Jandarma Yüzbaşı Hasan Akdemir, İlçe Jandarma Komutanı Üsteğmen Rıdvan Tuncer, Afşin Belediye Başkan Yardımcısı Hasan Ali Gedik, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Mahir Turan, İlçe Emniyet Müdürü Vekili Bahadır Taphasan, kamu ve kurum amirleri ile okul müdürleri ve öğrenciler katıldı.

Editör: Haber Merkezi