CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun partisinin kurultayında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a sarf ettiği sözler nedeniyle Kahramanmaraş’ta 52 kişilik heyet, suç duyurusunda bulundu. 


Suç duyurusu öncesi 52 kişi adına basın açıklaması yapan AK Parti İl Başkanı Ahmet Özdemir, yüzde 52 oy oranıyla halk tarafından seçilen Cumhurbaşkanı'na hakaret etmenin kimsenin haddi olmadığını söyledi.


Suç duyurusu sonrası sorumluların cezalandırılmasını isteyen AK Parti İl Başkanı Ahmet Özdemir, “CHP kurultayında Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı tarafından Cumhurbaşkanımıza hakaret içeren bir takım sözler sarf edildi. Biz de bu devlet geleneğine sahip vatanına, milletine sevgisi olan ve devletin başındaki insana sırf saygısı, hürmeti olan insanlar olarak aslında tarihi kahramanlıklarla dolu bu şehirde yaşayan insanlar olarak Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun Cumhurbaşkanımıza hakaret içeren sözleri nedeniyle rahatsızlığımızı hem kamuoyuyla paylaşmak hem de bunu yargı mercilerine taşımak için bugün buraya geldik. Tabi bugüne kadar bizlere bununla ilgili yüzlerce, binlerce başvuru geldi. Cumhurbaşkanımız, bu milletin yüzde 52 oyuyla seçildi. O nedenle biz de 52 arkadaşımızla birlikte Kemal Kılıçdaroğlu hakkında Cumhurbaşkanımıza hakaret içeren sözleri nedeniyle suç duyurusunda bulunmaya karar verdik. Bugün Kahramanmaraş Adliyesi'nde bu suç duyurusu işlemini gerçekleştirdik. Biz şuna inanıyoruz; evet siyaset yapmak tabi ki herkesin hakkı, siyasette eleştiri de herkesin hakkı ama bu milletin yüzde 52 oyuyla seçilmiş ve ilk defa halkın kendi oyuyla seçilmiş bir Cumhurbaşkanına dil uzatmak kimsenin hakkı değil. Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı da olsa bu sözün sahibi olamazlar. O nedenle o hakaret içeren sözlerinin bir karşılığının olması, bir cezasının olması temennisiyle suç duyurusunda bulunduk. Biz şuna inanıyoruz; muhalefet etmek, iktidar olmak siyasetin geleneğidir, usulüdür. Ama yüzde 52 oyla seçilmiş Cumhurbaşkanı doğrudan bir makam haline gelmiştir ve seçildikten sonra oy vermeyen yüzde 48'in de Cumhurbaşkanı haline gelmiştir. O nedenle Cumhurbaşkanı'na hakaret etmek kimsenin hakkına da değildir, haddine de değildir. Bu nedenle suç duyurusunda bulunduk. Ben AK Parti Kahramanmaraş İl Başkanıyım ama bugün burada Cumhurbaşkanını seven, Cumhurbaşkanı'na saygısı olan ve devlet geleneğini bilen bir insan olarak buradayım. Onun için şahsen başvurumu yaptım” dedi.


Basın açıklamasının ardından 52 kişilik heyet, Cumhuriyet Savcısı'na CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu hakkında Cumhurbaşkanı'na hakaretten suç duyurusunda bulundular.

Editör: Haber Merkezi