Afşin’e yapılacak 500 kişilik öğrenci yurdu projesi için projesi için düğmeye basıldı

Yüksek Öğretim Kredi ve Yurtlar Genel Müdürlüğü tarafından Afşin’e yapılacak 500 yataklı öğrenci yurdu için ilk adım olarak ‘Etüd Proje Hizmeti İlanı’na çıkıldı.

Mahzuni Şerif Yerleşkesi içerisine yapılacak en az 250 kız, 250 erkek olmak üzere toplam 500 kişilik olacak öğrenci yurdu yapılan ihale kapsamında, tüm projelerin (mimari, statik, mekanik, elektrik, altyapı, çevre tanzimi, projeleri ve detayları, orijinalleri, CD/DVD kopyaları) mahal listeleri, metrajlar, keşif evrakları ve pursantaj tabloları, özel ve genel teknik şartnameleri hazırlanacak.

Ankara’nın, Çankaya İlçesinde 27 Ekim 2017’de saat 10:00’da gerçekleştirilecek ihale kapsamında 500 kişilik öğrenci yurdunun etüd projesi işi, işe başlama tarihinden itibaren 120 içinde tamamlanacak.

Yeni KYK Yurdu ile öğrencilerin barınma noktasındaki sıkıntıların son bulacağını ifade eden Afşin Kaymakamı Ali Edip Budan, “İlçemizin acil ihtiyacı olan yurt için Kredi Yurtlar Kurumu’nun (KYK) bizden en az 15 bin metrekare arsa istedi. Yurt için yer tespit çalışmaları tamamlandı ve Afşin Mahzuni Şerif Yerleşkesi içerisinde 26 bin 700 metrekarelik alan Kredi Yurtlar Kurumu Müdürlüğümüze tahsis edildi. İnşallah en kısa zamanda 500 kişilik öğrenci yurdu tamamlanarak öğrencilerimizin hizmetine sunacak."diye konuştu.

Editör: Haber Merkezi