Elbistan Cumhuriyet Başsavcılığı’nın talimatıyla Fethullahçı Terör Örgütü (FETÖ) üyelerine dönük olarak Elbistan merkezli 5 ilçede gerçekleştirilen eşzamanlı operasyonda aralarında emniyet müdürlerinin de bulunduğu 42 emniyet mensubu gözaltına alındı.

15 Temmuz darbe girişiminin ardından Fethullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) operasyonları tüm ülkede olduğu gibi Afşin'de de devam ediyor.

Elbistan Cumhuriyet Başsavcılığı’nın başlattığı soruşturma kapsamında Afşin, Elbistan,Nurhak, Ekinözü ve Göksun ilçelerini kapsayan eşzamanlı operasyon gerçekleştirildi. İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı birimlerce gerçekleştirilen operasyonlarda FETÖ/PDY Silahlı Terör Örgütü’ne üye olmak suçundan dolayı 42 emniyet mensubu gözaltına alındı.

5 ilçenin emniyet müdürlüğünü kapsayan eşzamanlı operasyonla ilgili olarak Elbistan Cumhuriyet Başsavcılığı’ndan Başsavcı Yasin Emre’nin imzasıyla yayınlanan basın bildirisinde şu ifadelere yer verildi: “Cumhuriyet Başsavcılığımızca İlçe Emniyet Müdürlüğü ekiplerince Elbistan, Göksun, Nurhak, Afşin ve Ekinözü ilçelerinde eşzamanlı olarak FETÖ/PDY Silahlı Terör Örgütü’ne üye olmak suçundan dolayı aralarında 3 emniyet müdürü, 1 komiser, 6 komiser yardımcısı ve 37 polis memurunun olduğu operasyonda toplam 47 emniyet mensubu personele yönelik arma ­el koyma ve yakalama işlemleri yaptırılmış, 42 şüpheli şahıs yakalanmış, diğer şüpheli şahısların yakalama işlemleri devam etmektedir. Yakalanan şüpheli şahıslar gözaltına alınmış olup, ifade işlemlerine de adli kolluk tarafından başlanılmıştır.”

Editör: Haber Merkezi