Afşin Belediyesi tarafından düzenlen 43. Afşin Eshab-ı Kehf Karakucak Güreş ve Kültür Festivali 14 Eylül Pazar günü, Ergün Ertekin Çim Güreş Sahasında yapılacak.
Afşin Belediye Başkanı Mehmet Fatih Güven, her yıl geleneksel olarak düzenlenen, Afşin Eshab- Kehf Karakucak Güreşlerinin 14 Eylül Pazar günü yapılacağını söyledi. Başkan Güven, festival çalışmalarının devam ettiğini ifade etti.
Güven, “ Bu sene 43. sü düzenlenen Afşin Eshab-ı Kehf Karakucak Güreş ve Kültür Festivaline çok yoğun bir katılım bekliyoruz. Afşin, güreş tahinde çok önemli bir konumdadır, bizler bu konumu korumak için ve daha ileri seviyelere taşımak için çalışmalarımızı yürütüyoruz. Bu diğer spor alanlarında da geçerlidir. Spor insanları fiziksel ve zihinsel yönden daha sağlıklı hale getiren, insanları birbirleriyle kaynaştıran en büyük etkenlerden birisidir. Biz yöneticiler olarak en büyük istediği çocuklarımızın ve gençlerimizin ve tüm insanlarımızın spor yapmalarını teşvik etmek ve onlara bu konuda alanlar açmaktır. Bu sene 43. sünü düzenlediğimiz güreş festivaline ülkemizin çeşitli yerlerinden dereceler elde etmiş 550 sporcu katılacak ve dereceye giren güreşçilerimize toplam 43 bin TL para ödülü dağıtacağız. Ayrıca misafir olarak güreşlerimizi izlemeye, Dünya ve Avrupa Şampiyonu Harun Doğan, Avupa Şampiyonu Şeref Eroğlu'nun katılmasını bekliyoruz.  Afşin Belediyesi olarak, festivalimize katılan sporcularımızı ve izlemeye gelen vatandaşlarımızı en güzel şekilde ağırlamaya çalışacağız. Afşin'in sporda çok başarılı olmasını amaçlıyoruz ve Afşin'in başarılı günlerine dönmesini istiyoruz. Bunun içinde Belediye olarak, spora ve sporcularımız her zaman sahip çıkacağız. Düzenlediğimiz 43. Afşin Eshab-ı Kehf Karakucak Güreş ve Kültür Festivali'ne çevre ilçelerimizden ve illerimizden tüm vatandaşlarımızı bekliyoruz." dedi.

Editör: Haber Merkezi