Afşin’de yaşayan Saadet Çetin, 33 yaşındaki eşi Durmuş Ali Çetin’den 4 gündür haber alamadığını bildirdi.

Afşin’e bağlı Arıtaş Mahallesinde, Fethullahçı Terör Örgütü/ Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) kapsamında Kanun Hükmünde Kararname ile ihraç edilen 33 yaşındaki eski polis memuru Durmuş Ali Çetin’in eşi Saadet Çetin’in iddiasına göre, 17 Mayıs 2017 Çarşamba günü evden ayrılan eşinin o günden bu yana kayıp olduğunu belirtti.

İstanbul'da görev yaparken FETÖ soruşturması kapsamında açığa alınıp daha sonra 12 Ekim 2016 tarihinde meslekten ihraç edilen 3 çocuk babası Durmuş Ali Çetin’in ailesi, kayıplarının bulunması için yardım istedi.

Eski polis memuru eşinden haber alamamasının ardından jandarma ve polise kayıp başvurusu yatıklarını belirten Saadet Çetin, “Benim eşim hiçbir suçu olmadığı halde meslekten ihraç edildi. İhraç edilmesini gururuna yediremedi. Arıtaş’taki evimizden 4 gün önce evdeki çocuklarını uyuttuktan sonra, bizlere hiçbir şey demeden evden çıktı gitti. Evden ayrıldığını dahi görmedim.” dedi.

Eşinin hayatından endişe duyduklarını söyleyen Çetin, “Eşimin evden ayrılmasının ardından Aşin’e gittiğini öğrendik. Ulu Camii civarında eniştesi ile karşılaşmış ve birkaç dakika sohbet ettikten sonra benim biraz işim var, onları hallettikten sonra Arıtaş’a döneceğim diyerek oradan ayrılmış. Fakat o günden buyana kendisinden hiçbir şekilde haber alamadık. 3 tane çocuğumla birlikte eşimin yolunu gözlüyoruz. Gören, duyan, bilen varsa lütfen polise ve bizlere bildirsin. En büyük oğlum Muhammet eşimin gidişinin ardından baba diyerek ağlıyor.” diye konuştu.

 4 gündür haber alamadığı eşinin evden ayrılırken yanına sadece kimlik ve bir miktar para aldığını ifade eden Saadet Çetin, “Durmuş Ali lütfen geri dön. Çocukların seni çok özledi. Bu sistem herkesi perişan etti. Bir tek ben değilim binlercesi var. Bu yanlışlardan en kısa zamanda dönülmesini arzu ediyoruz. Eşim evden ayrılırken sadece kimliğini ve bin lira yanına almış. Benim eşimle en ufak bir tartışmamız olmadı. Meslekten atılmasını gururuna yediremiyordu. Eşim, devletini, vatanını, bayrağını ve Cumhurbaşkanını seven bir insandı. İhraç edildiği günden buyana kendine bir ajanda yapmıştı ve içerisine devletini ve milletini ne kadar çok sevdiğini yazmış. Ailesi olarak perişan durumdayız. Lütfen yerini bilen ve gören bizlere haber versin” açıklamasında bulundu.

Eski Polis Memuru Çetin’in evden ayrılmasının ardından Afşin’de en son görüştüğü ablasının kocası Refeil Özbolat ise, Afşin’de, çarşıda Çetin ile karşılaştıklarını, bir veya iki dakika konuştuklarını belirtti. Özbolat “Kendisiyle karşılaştık. İşlerinin olduğunu ve bitirip Arıtaş’a döneceğini söyledi. Ben köy garajına çıktım Durmuş Ali camiye doğru gitti. Olayı öğrendikten sonra aramaya çıktık fakat bulamadık. Fakat camide namaz kıldığını ve ardından Elbistan durağı civarında görülmüş. Bütün arama çalışmalarına rağmen kendisine ulaşamadık” şeklinde konuştu.

Editör: Haber Merkezi