Kahramanmaraş'ta 369. kısa dönem jandarma erler törenle yemin etti.

İl Jandarma Komutanlığındaki eğitimlerini tamamlayan 369'uncu kısa dönem erler için Osman Sayın Spor Salonu'nda yemin töreni düzenlendi. 

Kent protokolü ile asker ailelerinin izlediği törende eğitimlerini tamamlayan 92 er, silah ve Türk bayrağı üzerine el basarak, yemin etti.

Erlere belgelerini Garnizon Komutanı Albay Adnan Köşker ve Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç verdi.

İl Jandarma Komutanı Albay Cafer Öz, törende yaptığı konuşmada, askerliğin kutsal bir görev olduğunu söyledi.

Bayram havası içerisinde askerlere uğurlanan erlerin emin ellerde olduğunu ifade eden Öz, şunları kaydetti:

"Mehmetçiklerimizin çok kıymetli anne baba ve yakınları, canınızdan daha çok sevdiğiniz, her türlü zorluk ve kötülüklerden esirgeyerek büyütüp her Türk genci gibi oğlunu bir bayram havası içerisinde askere uğurlayan, şehadeti karşısında 'vatan sağ olsun" diyerek sabrın, asaletin ve metanetin en büyüğünü gösteren sizler bugün evladınızın kutsal ant içme töreninde yanlarında bulunarak onlara büyük bir güç ve moral kaynağı oldunuz.

Vatanımız ve milletimiz için hizmetlerin en kutsalını yapan evlatlarınız sizlerin olduğu kadar yüce milletimizin de gururudur. Kutsal bir görev olan askerlik hizmetini yapmak üzere bizlere emanet ettiğiniz çocuklarınızın komutanları olarak onları kardeş, arkadaş ve evlat olarak bağrımıza bastık, onlar emin ellerdedir."

Arkadaşları adına yaptığı konuşmanın ardından Jandarma Er Bilal Güncan yaş kütüğüne plaket çaktı.

Aaskerlerin tören geçişinin ardından, aileler, çocuklarıyla bir araya gelerek özlem giderdi.

Törene, Onikişubat Kaymakamı Mustafa Çek, Dulkadiroğlu Kaymakamı Kadir Okatan, Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek, İl Emniyet Müdürü Doğan İnci ile asker aileleri katıldı.

Editör: Haber Merkezi