300 Koyun Desteğine Son Başvuru Tarihi 2 Mart

Afşin İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Muttalip Kurt, 21 Şubat’ta başlayan 300 koyun projesinin 2 Mart Cuma günü sona ereceğini söyledi.

300 koyun desteğinden faydalanabilecek üreticilerde bulunması kriterler hakkında bilgi veren Afşin İlçe Gıda Tarım Ve Hayvancılık Müdürü Muttalip Kurt,  “ Koyun desteği başvuruları devam ediyor. Bu destek için bay-bayan 40 yaşın altında olması, halen hayvancılıkla uğraşıyor ve işletme belgesi olması gerekiyor. Üreticilerin yaptığı ve yapacağı projeye göre ağılı kapasiteye uygun olması ve kayıtlı olması gerekmekte. Ayrıca mevcutta hayvan varlığının olması ve kayıtlı olması, mevcut ve projeye dâhil hayvanların kaba yem ihtiyacını karşılayacak tarım arazisine sahip ve proje uygulayacağı mahallenin yerleşim merkezinin mera alanının yeterli olması gerekiyor. “dedi.

Projenin amacı hakkında bilgi veren Kurt, köylerde üretimi artırmak, atıl kalan mera alanlarını üretime kazandırmak, koyun barınaklarının tam kapasite ile kullanımını sağlamak, ülkemizin koyun varlığını artırmak, kırsaldaki koyunculuk yapan insanları sosyal güvenceye kavuşturmak olduğunu hatırlattı.

Üretici şartlarında sözleşmeli küçükbaş hayvancılık projesi kapsamında 02 Mart Cuma günü sona erecek. Başvurular www.300koyun.tigem.gov.tr adresinden yapılmaktadır.

Editör: Haber Merkezi