Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı münasebetiyle 81 ilden gelen 800’ü aşkın vatandaşa Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde resepsiyon verdi.

Afşin’den, AK Parti sevdalısı Kazım Turan, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nın 92’inci yıl dönümü münasebetiyle gerçekleşen resepsiyona katıldı. Turan resepsiyonda, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile tokalaşarak Afşinli vatandaşların selamlarını iletti.

Resepsiyona, Türkiye’nin her ilinden, herhangi bir unvanı ya da resmî bir görevi olmayan 10’ar kişi iştirak etti.

Kahramanmaraş ve Afşin’den katılan vatandaşlarında yer aldığı, Türkiye’de bir ilk olma özelliği taşıyan Resepsiyon’da konuşma yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “İçinde bulunduğumuz Cumhurbaşkanlığı Külliyesi, devletle milletin buluşmasının, Cumhuriyetin sahibinin şu kurum veya bu kesim değil bizzat Cumhur olduğunun sembolüdür” dedi.

Konuşmasının başında, misafirlerinin Cumhuriyet Bayramı’nı kutlayan ve kendilerini ‘milletin evinde’ misafir etmekten büyük memnuniyet duyduğunu söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, 29 Ekim 1923 tarihinde ilan edilen Cumhuriyetin, bu topraklardaki bin yıllık varlığımızın yeni bir heyecanla teyidi olduğunu belirterek, “Cumhuriyetimiz, 4 kıta 7 iklimde hüküm süren 600 yıllık çınarımız Osmanlı Devletiyle birlikte bu milleti tümüyle boğmaya, yok etmeye çalışanlara karşı, hala dimdik ayakta olduğumuzu haykırışımızın adıdır” diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan konuşmasında, bugün artık Cumhuriyetin, ülkenin ve halkın adeta iliğini sömüren vesayet odaklarının değil, bizatihi Cumhur’un, milletin uhdesinde olduğunun altını çizerek, “İçinde bulunduğumuz Cumhurbaşkanlığı Külliyesi de, devletle milletin buluşmasının, Cumhuriyetin sahibinin şu kurum veya bu kesim değil bizzat Cumhur olduğunun sembolüdür.” ifadelerine yer verdi.

 

Editör: Haber Merkezi