Afşin Vergi Dairesi Müdürü Ebru Ayhan ve beraberindeki heyet “Vergi Haftası” nedeniyle protokol üyelerini ziyaret etti.

Afşin Vergi Dairesi Müdürü Ebru Ayhan, Vergi Dairesi Müdür Yardımcısı Yaşar Canbolat ve Vergi Dairesi çalışanları, Vergi Haftası dolayısıyla Afşin Kaymakamı Ali Edip Budan’ı makamında ziyaret etti.

Ziyarette Kaymakam Budan’a çiçek takdim eden Afşin Vergi Dairesi Müdürü Ayhan,  22-28 Şubat tarihleri arasında 27. Vergi Haftası’nı kutladıklarını belirtti. Ayhan, ayrıca sunulan hizmetler ve hafta kapsamında yapılacak etkinlikler hakkında Kaymakam Budan’a bilgi verdi.

Vergi bilincinin topluma yayılması gerektiğini ifade eden Kaymakam Budan, “ Yaşadığımız ülkede almış olduğumuz hizmetlere baktığımızda, vatandaşlarımıza kamu tarafından sağlanan hizmetlerin maliyeti oluyor. Bu hizmetlerin karşılanmasında tüm dünyada olduğu gibi ana kaynağı vergiler sağlıyor. Her vatandaşımız kazancı karşılığında vergisini ödediği takdirde hem kendi kazancının kutsallığını hem de devletimizin birçok hizmeti yapabilmesi için katkıda bulunmuş olur. Ülkemizde vergi bilincinin oluşturulması ülkemizin kalkınması açısından hizmetlerin artırılması ve devamı için ayrıca önemlidir. Dolayısıyla her vatandaşımızı vergi konusunda duyarlı olaya davet ediyoruz. Bu vesileyle Vergi Haftası'nın hayırlı olmasını diliyor, sizlere de görevlerinizde başarılar diliyorum” açıklamasında bulundu.

Her yıl Şubat ayının son haftasının Vergi Haftası olarak kutlandığını ifade eden Ayhan, “ Afşin’de vergi haftası dolayısıyla kamu kurum ve kuruluşlarımızı ziyaret ediyoruz ve dairemizin faaliyetleri hakkında bilgiler aktarıyoruz. Vergi dairesi kamuoyunda vergi bilincinin oluşması, verginin toplumun tüm kesimlerine benimsetilmesi ve vergiyi gönüllü olarak ödeme alışkanlıklarının artırılması için gayretli çalışmalarımız devam edecek” dedi.

Vergi vermenin kutsal bir görev olduğunu belirten Ayhan, vatandaşa yönelik tüm kamu hizmetlerinin, seri ve etkin bir şekilde yürütülebilmesi için gerekli olan finansman kaynağın yaratılmasında vergi gelirlerinin büyük önem taşıdığının altını çizdi.

Ayhan ver beraberindeki heyet, Afşin Kaymakamlığı ziyaretinin ardından Afşin İlçe Emniyet Müdürü Turan Yüce’yi makamında ziyaret etti.

Editör: Haber Merkezi