Kahramanmaraş İli Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliğine bağlı sağlık tesislerinde yatarak tedavi gören hastalar ve refakatçileri ile evde sağlık hizmetlerinden yararlanan hastaların referandumda oy kullanmalarını sağlamak amacıyla sandık başına taşındı.

Konu hakkında açıklama yapan, Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Opr. Dr. Semih Yancar, " Genel Sekreterliğe bağlı Necip Fazıl Şehir Hastanesi, Elbistan Devlet Hastanesi, Afşin Devlet Hastanesi, Pazarcık Devlet Hastanesi, Göksun Devlet Hastanesi, Andırın İlçe Devlet Hastanesi Çağlayancerit İlçe Devlet Hastanesi,Türkoğlu Dr. Kemal Beyazıt Fizik Tedavi Ve Rehabilitasyon Merkezi, Kahramanmaraş Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesi, Elbistan Ağız ve Diş Sağlığı Merkezinde yatarak tedavi gören hastalar ve refakatçileri ile evde sağlık hizmetinden yararlanan 244 kişi,13  ambulans, 19 hizmet aracı olmak üzere toplam 32 araç ile oy kullanacakları sandıklara taşındı.

Halk oylamasında oy kullanmak isteyen vatandaşlara yardımcı olmak amacıyla 10 sağlık tesisinde 16 idarecinin koordinasyonunda 31’i sağlık personeli,  32’si şoför olmak üzere toplam 92 personel görev yaparak vatandaşların sandığa gitmelerine yardımcı oldular. Hasta ve yakınları demokratik haklarını kullanmalarında kendilerine yardımcı olan Sağlık Bakanlığına ve büyük bir özveri ile çalışan sağlık personellerine teşekkür etti." açıklamasında bulundu.

Editör: Haber Merkezi