23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Afşin'de düzenlenen törenlerle kutlandı.

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün 1920'de Türk milletinin bağımsızlığı yolunda ilk adımı olan Türkiye Büyük Millet Meclisinin açılışının 95. yıldönümü ve  23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Afşin'de coşkuyla kutlandı. 

Afşin Hükümet Konağı'nda bulunan Atatürk Anıtına çelenk bırakılmasıyla başlayan kutlama programı saat 10.00'da Mustafa Kemal İlkokulu tarafından hazırlanan etkinliklerle Afşin Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürlüğü Kapalı Spor Salonu'nda devam etti.

Afşin Kapalı Spor Salonundan düzenlenen etkinlikte günün anlam ve önemini belirten konuşmayı yapan Mustafa Kemal İlkokulu Müdürü Hacı Mehmet Özden, "Bugün burada Türkiye Büyük Millet Meclisinin açılışının 95 yılını kutluyoruz. Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal'in önderliğinde ve onun "Milletin bağımsızlığını yine milletin azim ve kararlılığı kurtaracaktır" öngörüsüyle tutuşturulan bağımsızlık meşalesi, 23 Nisan 1920 Cuma günü Ankara'da, Anadolu'nun dört bir yanını aydınlatan bir güneş haline gelmişti. Işığını, tarifsiz bir tutkuyla vatana gönül verenlerin gayretinden, azminden, kararlılığından, birlik ve beraberliğinden alan bu güneş, aynı zamanda ülkemizin kışını bahara, baharını yaza döndürecek bir dirilişin müjdecisiydi. Türkiye Cumhuriyeti bu sürecin sonucudur. Kurbanlar kesilerek dualarla Meclisimiz açılmış ve bu meclis kurtuluş savaşımızı sek ve idare etmiştir.Bu anlamlı gün her yıl çocuk bayramı olarak kutlanmaktadır.Kendi kuruluş gününü çocuk bayramı olarak kutlayan dünyada başka bir devlet daha gösterilemez. Bizlere, düşen görev daha çok çalışmak ve ülkemizi Atatürk'ün gösterdiği hedefler ulaştırmaktır.

23 Nisan kutlamaları Mustafa Kemal İlkokulunun hazırlanan kutlama programı okullar arası yapılan, resim, şiir ve kompozisyon dalında dereceye giren öğrencilere ödülleri verilmesiyle son buldu.

Programa Afşin Kaymakamı Fatih Aysoy, Afşin Belediye Başkanı Mehmet Fatih Güven,  Çoğulhan Jandarma Komando Bölük Komutanı Ali Erol, daire amirleri, siyasi parti başkanları, askeri erkan, sivil toplum örgütü temsilcileri ile diğer ilgililer katıldı.

Editör: Haber Merkezi