Fabrikaya teslim edilen ürünlerin şeker oranı takibi için oda tarafından gözlemci görevlendirildiğini belirten Afşin Ziraat Odası Başkanı İbrahim Emiroğlu, şekerpancarı çiftçilerinin sezonda herhangi bir aksilikle karşılamaması için çalıştıklarını belirtti.

Afşin'de 18 bin 500 dekar alana şekerpancarı ekimi gerçekleştirildiğini ifade eden Emiroğlu, " Bu dönem ilçemize 142 bin ton şeker pancarı kotası ayrıldı. Geçmiş dönemlerde yaşanan aksaklıklar ve şeker oranı düşüklükleri sebebi ile çiftçilerimizin mağdur olduğunu gördük. Mağduriyet yaşanmaması amacı ile tedbir amaçlı çiftçilerimiz için Afşin Ziraat Odası olarak çalışmalarımıza devam ediyoruz. Şekerpancarı alım döneminde fabrikaya teslim edilen şekerpancarının fire ve şeker oranı miktarının en hassas şekilde yapılması için odamız tarafından bir gözlemci görevlendirildi. Gözlemcimiz çiftçilerimizin her teslim etmiş olduğu şekerpancarlarının şeker oranını büyük bir itina ve titizlikle kontrol edecek olup gerçek polar oranları düzenli bir şekilde yapacak. Ayrıca laboratuvarda yapılan ölçümleri gözlemleyerek herhangi bir aksilik durumunda gözlemcimiz müdahale ederek oluşan sorunun giderilmesini sağlayarak ve Afşin Ziraat Odasını bilgilendirilecek. Çiftçilerimize bereketli bir sezon diliyorum." açıklamasında bulundu.

Emiroğlu, çiftçilerin sorun yaşaması durumunda gözlemci İsmail Savur'a 0 542 201 3200 numarasından ulaşabileceğini bildirdi.

Editör: Haber Merkezi