Afşin Kaymakamı Ali Edip Budan, 2017 yılının son muhtarlar ve daire amirleri toplantısını gerçekleştirdi.

Afşin Kaymakamlığı Konferans Salonunda düzenlenen toplantıda, 2017 yılının değerlendirmesi yapılarak, 2018 yılında yapılacak ve yapılması istenilen hizmetler görüşüldü.

2017 yılında yapılan muhtarlar ve daire amirleri toplantısının İçişleri Bakanlığını talimatıyla tüm il ve ilçelerde yapıldığını aktaran Budan, çözüme dayalı bir sistem oluşturulduğuna değindi.

Yapılan ve yapılacak hizmetlerin değerlendirilmesinin, kurumların proje ve planlarını aktarmasının ilçeye katkı sağladığını ifade eden Budan, " Muhtarlarımızla istişarenin yanında ilçemizdeki tüm daire amirlerini de toplantıya dahil ediyoruz.  Toplantıda daire amirlerimizin tebliğ edeceği, yapacağı duyuruları mahalle muhtarlarımız buradayken onların alanlarıyla hizmetleriyle görev sahalarıyla ilgili bilgilendirme yapmasını sağlamak aradaki bürokrasiyi kaldırıyor ve direk çözüme dayalı bir yöntem çizilmiş oluyor. Muhtarlarımız, mahallelerine dönük taleplerini ilk ağızdan daire amirlerimize ve bizim koordinemizde ulaşmasını ulaşmasına sağlıyor" dedi.

2018 yılında da muhtarlar ve daire amirleri toplantısını aylık olarak düzenli bir şekilde yapmaya devam edeceklerine değinen Budan, " Afşin'imizde çarşamba günü ilçemizde pazar kurulmakta. Dolayısıyla bu pazarın kurulduğu günü toplantı günü olarak seçtik. Çünkü ilçemizde bir yoğunluk oluyor. Muhtarlarımız  ve diğer vatandaşlarımız ilçemize geldiğinde bu toplantıya katılmaları da kolay oluyor. Gerek daire amirlerimizin muhtarlarla ilişkisinde gerekse muhtarlarımızın daire amirleriyle ilişkisince bu toplantımız çok faydalı. Bu şekilde biz 2017 yılının son toplantısını gerçekleştirdik. 2018'de de bu toplantımızı aynı şekilde yapmaya devam edeceğiz. Bunun faydasını gerek kurum ve kuruluşlarımız gerek Afşin Belediyemiz ve Büyükşehir Belediyemiz, DSİ, AKEDAŞ  ve diğer kurumlarımızda büyük bir önem arz ettiğini gördük. Bu şekilde yapılan toplantılarımız inşallah ilçemize ve milletimizi hayırlı ve uğurlu olur." diye konuştu.

Kış şartlarının eğitimi aksatmaması için Afşin Belediyesi ve Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi tarafından kış tedbirlerinin alındığını belirten Budan, “İlçemizde kış şartları iyice kendisini hissettirmeye başladı. Kaymakamlık olarak kışın birinci önceliğimiz eğitimin aksatılmadan sağlanması olacak. Kışın yollarımız açık olduğu müddetçe, taşımalı eğitim gören öğrencilerimiz okullarına ulaşabildiği sürece kar tatili gibi bir durum söz konusu olmayacak.  Taşımalı öğrencilerimizin okullarına ulaşamama ihtimali varsa, kar yollarımızı kapatmış, Afşin Belediyemiz ve Büyükşehir Belediyemizin müdahalesine rağmen yollar açılmamışsa eğitime ara verilecek” diye konuştu.

Editör: Haber Merkezi