Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi İsmail Kaya, Kahramanmaraş Su ve Kanalizasyon İdaresi (KASKİ) tarafından okunan su faturalarında bulunan erken ödemelerde %10 indirim uygulanır ibaresi yazmasına rağmen neden uygulanmadığı konusuna açıklama getirdi.
Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi İsmail Kaya, gazetemizi ziyaret ederek  son günlerde Afşin'de,  Kahramanmaraş Su ve Kanalizasyon İdaresi (KASKİ) tarafından okunan su faturalarında bulunan "Son Ödeme Tarihinden Önce Ödenen Su Borçlarına Uygulanan %10 indirim Genel Kurul Kararı İle Sadece Merkez’de Uygulanır” ibaresi yazmasına rağmen neden uygulanmadığı konusuna açıklama getirdi.
Konu hakkında açılama yapan Kahramanmaraş Büyükşehir Meclis Üyesi Kaya: "Kahramanmaraş Su ve Kanalizasyon İdaresi (KASKİ), Afşin'de ve tüm ilçelerde su faturalarını okumaya başladı. Fakat şuanda su faturalarının üzerinde yazan “Son Ödeme Tarihinden Önce Ödenen Su Borçlarına Uygulanan %10 indirim Genel Kurul Kararı İle Sadece Merkez’de Uygulanır” ibaresi vatandaşlarımızın kafasını karıştırmış durumda. Bunun için bir açıklama yapmak istedim. Afşin'de, 2014 yılı mali bütçeler yapılırken 2013/262 nolu Afşin Belediye Meclisi kararında su faturaları için erken ödemelerde %10 indirim hükmü uygulanır kararı olmadığından dolayı bizler bu indirimden faydalanamıyoruz. Bu diğer ilçelerimizde de su faturalarında erken ödemelerde %10 indirim kararı uygulanmamaktadır. Sadece Kahramanmaraş belediyesi büyükşehir olmadan önce merkezde su faturalarında peşin ödemelerde %10 indirim uygulanır kararı almış ve bu karar doğrultusunda Kahramanmaraş merkezde 2014 yılı için su faturalarında peşin ödemelerde %10 indirim uygulanmaktadır. 2015 mali bütçe yapılırken, tüm ilçelerimizde ve merkezde aynı karar uygulanacaktır. Ayrıca Yeşil Afşin Gazetemiz ilçemizde vatandaşlarımızın sorunlarını yakından takip etmekte, bu konulardaki hassasiyeti için gazetenize ayrıca teşekkür etmek isterim." dedi
Editör: Haber Merkezi