Afşin’in en önemli doğal güzelliklerinden biri olan 'ters lale' için 'Geleneksel Ters Lale Kültür ve Sanat Yürüyüşü'nün ikincisi düzenlendi.

Tanır Mahallesinde, Afşin Eshab-ı Kehf Gönül Elçileri Derneği (GÖNÜLDER) tarafından organize edilen 2. Geleneksel Ters Lale Kültür ve Sanat Yürüyüşüne Afşin İlçe Kaymakamı Ahmet Can Pınar, İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı İsmail Serhat Çakar, daire amirleri, meslek odası başkanları, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, doğa örgütü üyeleri, öğretmenler, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Yaklaşık 5 kilometrelik yürüyüşün ardından Ters Lalelerin bulunduğu Söğüt Köprü Yaylası’na gelen grup üyeleri, burada Ters Lalelerin hüzünlü anlarına şahitlik etti.

Burada bir açıklama yapan GÖNÜLDER Başkanı Hüseyin Bozkurt, “Ters Lale,Eshab-ı Kehf Külliyesiden sonra bizim yöremizin en büyük doğal güzelliğidir” dedi.

Bozkurt; “Son zamanlarda ters laleleri söküp götürerek zarar verenlere karşılık, bilinçli ve nesli tükenmekte olan bu endemik bitkiye değer veren insanlarla Ters Laleleri ziyarete geldik. İnşallah tohuma geçtiği anda gelip bu güzelim bitkinin tohumlarını toplayarak birçok yere ekmeyi planlıyoruz” şeklinde konuştu.

Ters Lale ziyaretinin ardından Söğüt Köprü yaylasına gelen ekipler burada yemekli etkinliğe katıldılar. Afşin Halk Ozanları Derneği üyeleri burada katılımcılara türkü ziyafeti sundu.

  

Editör: Haber Merkezi