Rabia Parkında bu yıl ikincisi düzenlenecek lavanta Hasat Şenliği, Vokal Sanat Grubu konseriyle başlayacak.  2 gün sürecek etkinlikte Afşin Halk Ozanları da sahne alacak.

16-17 Temmuz 2020 tarihlerinde saat 19.00’da düzenlenecek etkinliğe vatandaşları davet eden Afşin Belediye Başkanı Mehmet Fatih Güven,  Afşin’i lavantasıyla tanınan bir ilçe haline getirmek istediklerini söyledi.

Lavanta turizminin her geçen gün büyüdüğünü ve Afşin olarak bu potansiyeli kullanmak istediklerini belirten Güven,  “İlçemizde lavanta ve aromatik bitkiler adına güzel çalışmalar yapıyoruz ve sonuçlarını alıyoruz. Birçok ilçe bizi örnek alıyor ve desteklerimize başvuruyor. İlçemizde 6 yıl önce başladığımız lavanta yetiştiriciliğinde güzel bir konuma geldik.  Lavanta tarlamızı oluşturduk, Rabia parkımızı lavanta ve birçok güzel bitkiyle süsledik. Parkımızın içine yine örnek olacak lavanta fotoğraf platomuzu oluşturduk. Belediyemizin logosunu lavanta figürü ekleyerek Türk Patent ve Marka Kurumunda tescillettik. Ayrıca lavantadan elde edilen ürünler Efsus Markası ile tüm Türkiye’ye yayılacak. Lavanta konusunda ilçemiz büyük bir iveme yakaladı ve bunu en iyi şekilde kullanmak için en adımları atmayı planlıyoruz.” açıklamasında bulundu.

Bu yıl 2.’si düzenlenecek Lavanta Şenliği hakkında bilgi veren Güven, “ Geçtiğimiz yıl ilkini gerçekleştirdiğimiz lavanta şenliğini bu yıl da yapacağız. 16-17 Temmuz 2020 tarihlerinde saat 19.00’da düzenlenecek etkinlikte Vokal Sanat Grubu ve Afşin Halk Ozanlarımız sahne alacak. Hassas bir dönem içerisinde olduğumuz şu günlerde vatandaşlarımızdan tüm salgın önlemlerine riayet etmelerini ve sosyal mesafe kurallarına uymalarını rica ediyoruz. Etkinliğimize tüm vatandaşlarımızın maske takarak gelmelerini rica ediyoruz” dedi.

Editör: Haber Merkezi