19 Mayıs Atatürk’ü Anma ve Gençlik ve Spor Bayramı’nın 97. Yıldönümü etkinliklerinde Afşin’de öğrencilere bisiklet dağıtıldı.

Sağlık Bakanlığı ile Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yürütülen "Fiziksel Aktiviteyi Teşvik" projesi kapsamında Afşin Toplum Sağlığı Merkezi, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma ve Gençlik ve Spor Bayramı etkinliklerinde öğrencilere 38 bisiklet dağıttı.

Afşin sentetik çim sahada düzenlenen bisiklet dağıtım törenine katılan Afşin Kaymakamı Ali Edip Bundan, öğrencilere bisikletlerini teslim ederek dikkatli kullanmalarını istedi.

Hareketsiz yaşam ve obezitenin modern toplumlarda çok ciddi bir sorun olduğunu belirten Kaymakam Budan, “ Obezite, sadece gençlerde değil çocuklarda da kendi göstermeye başladı. Birçok hastalığın kiloya bağlı olarak ortaya çıktığı düşünülmektedir. Çocuklara bisiklet dağıtılması fiziksel harekete teşvik etme noktasında önemli bir adımdır.” dedi.

Bisikletlerin derslerinde başarılı ve maddi durumu iyi olmayan öğrencilere dağıtıldığını söyleyen Budan, “Afşin Toplum Sağlığı Merkezi ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğinde ilçemizdeki 38 öğrencimize bisiklet dağıttık. Burada bizim vurgulamak istediğimiz, toplumumuzun modernleşmesi ve refah seviyesinin artmasıyla birlikte toplumumuzda hareket azalıyor. Oturarak çalışma, gençlerimizin bilgisayar ve televizyon başında vakit geçirmeleriyle fiziksel hareket azalıyor. İnşallah bu dağıtılan bisikletler çocuklarımız için hareketli yaşamın başlangıcı olur. Öğrencilerimize bisiklet hediye eden yetkililerimize teşekkür ediyorum.” açıklamasında bulundu.

Afşin Toplum Sağlığı Merkezi Başkanı Dr. Halil Kalkan, fiziksel aktivitelerde bulunan sağlıklı öğrencilerin eğitimde de başarılı olacağını söyledi.

Fiziksek aktiviteyi teşvik etmek ve obeziteyle mücadele kapsamında 38 öğrenciye bisiklet dağıttıklarını belirten Afşin Toplum Sağlığı Merkezi Başkanı Dr. Halil Kalkan, “ Gelişen toplumların en büyük sıkıntısı fiziksel hareketsizlik. Türkiye’de 2010 yılında yapılan araştırmalara göre toplumumuzun yüzde 71.9’u hareketsiz bir şekilde yaşamlarını sürdürdüğü belirtildi. Sağlık Bakanlığımız ülkemizde fiziksel aktiviteyi artırmak için çalışmalar yürütüyor. Daha önce ilçemizdeki okullarımızda bisiklet dağıtmıştık. 19 Mayıs Atatürk’ü Anma ve Gençlik ve Spor Bayramı etkinliklerinde ilçemizdeki 38 ortaokul öğrencilerimize bisiklet dağıtık. İleriki günlerde ilçemizdeki liselerde de bisiklet dağıtımı gerçekleştireceğiz” diye konuştu.

Konuşmaların ardından 38 ortaokul öğrencisine bisikletleri verildi.

Bisiklet dağıtım törenine, İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Mehmet Demir, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mahir Turan, Afşin Belediye Başkan Yardımcısı Nusret Karataş,  İlçe Emniyet Müdürü Turan Yüce, Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Asef Arslan ile çok sayıda öğrenci katıldı.


 

Editör: Haber Merkezi