19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla Afşin'de tören düzenlendi.

19 Mayıs Atatürk’ü Anma ve Gençlik ve Spor Bayramı’nın 98. Yıldönümü etkinlikleri, Hükümet Konağı’nda,  Afşin Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Asef Arslan tarafından Atatürk Anıtı’na çelenk bırakılmasıyla başladı.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından program,  Afşin sentetik çim sahada devam etti.

Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı yapan Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Asef Arslan, Mustafa Kemal’in, Samsun’da tutuşturduğu kurtuluş meşalesinin özgürlük ve bağımsızlık mücadelesinin başlangıcı olduğunu söyledi.

Mustafa Kemal Atatürk'ün 19 Mayıs'ı gençlere armağan ettiğini söyleyen Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Asef Arslan, " Atatürk'ün doğum günüm dediği 19 Mayıs'ı Türk gençliğine araman etmesi gençlerimize duyduğu güveni en güzel şekilde ifade etmiştir. Bağımsız ve özgür ülke olan devletimizin ilelebet bağımsız kalması için üzerimize düşen görevleri unutmamamız gerekmektedir." dedi.

Gençlerin, 19 Mayıs'ın manevi duygusunu unutmamaları gerektiğini ifade eden Arslan, konuşmasına şöyle devam etti:

"Bu günü bayram olarak kutluyoruz. Ancak bu bayramı bayram yapan, bu vatanı vatan yapan ve bağımsızlığımızın devamı için canını hiç gözünü kırpmadan feda eden şehitlerimize vefa borcumuz olduğunu unutmamız gerekir. Gücünü ve cesaretini mazisinden alan bu gençlik vatan sevdası ve imanla yoğrulmuş damalarındaki asil kanın varlığını bilmekte, ona layık olmak için hiç bir engel tanımamaklardır. Bu özde duygularla, Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını ve bu vatan için canlarını seve seve feda eden, aziz şehitlerimizi, rahmet, minnet ve saygıyla anıyor, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor bayramınızı kutluyorum.”

Konuşmaların ardından, öğrenciler tarafından günün anlam ve önemini belirten şiirler okundu. Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürlüğü  Güreş Takımı ile halk oyunu gösterilerinin ardından ilçr genelinde düzenlenen resim, şiir ve kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi.

Programa, Askerlik Şubesi Başkanı Hasan Akdemir, İlçe Jandarma Komutanı Ali Erol, Afşin Belediye Başkan Yardımcısı Nusret Karataş,  İlçe Emniyet Müdürü Bahadır Taphasan, kamu ve kurum müdürleri, siyasi parti başkanları, sivil toplum örgütü temsilcileri, askeri erkân ile çok sayıda öğrenci katıldı.

Editör: Haber Merkezi