Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi öncülüğünde toplanan 3 tır yardım malzemesi Suriye’nin İdlib kentine gönderildi.

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi ve Hayrat Yardım Vakfı öncülüğünde Kahramanmaraş İsar Derneği, Saçaklızade Vakfı ve Genç Ufuk Derneği’nin katkıları ile un yatak ve ev yaşam malzemelerinden oluşan 3 yardım tırı İdlib’e gönderildi.

Tır uğurlama töreninde kısa bir açıklama yapan Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Daire Başkanı Hasan Balbaba 159. Yardım tırının yola çıktığını ifade ederek, katkıda bulunanlara teşekkür etti.

Daha sonra Saçaklızade Vakfı Başkanı Ali Demirdöğen’in yaptığı duanın ardından tırlar Suriye’ye gönderildi.

Tırların uğurlanmasının ardından Kahramanmaraş Platformu Başkanı Av. Yusuf Bülbül, yaptığı basın açıklaması ile Kahramanmaraşlıların gönüllü olarak Afrin’e gitmek için askerlik şubesine müracaat edeceklerini söyledi.

Kahramanmaraş Milletvekili Mehmet Uğur Dilipak, AK Parti Onikişubat İlçe Başkanı Fırat Görgel, Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanı Cevdet Kabakcı ile Kahramanmaraş Platformu üyelerinin ve sivil toplum kuruluşu temsilcilerinin katıldığı programda Afrin’de savaşmak üzere gönüllü olarak askere gitmek isteyenlerin doldurdukları dilekçeler askerlik şubesine teslim edildi.

Editör: Haber Merkezi