Afşin'e, Sağlık Bakanlığı tarafından yapılacak olan,  150 Yataklı yeni Afşin Devlet Hastanesi’nin proje ihalesi 20 Nisan 2017 tarihinde düzenlenecek.

Sağlık Bakanlığı tarafından Afşin’e yapılması planlanan 150 yataklı devlet hastanesinin projesi Kalkınma Bakanlığı tarafından onaylanmasının ardından proje ihalesine çıkılacak. Yaklaşık 60 milyon tutarındaki proje 2019 tarihinde tamamlanacak. 180 gün süreli proje ihalesinin tamamlanmasının ardından, inşaat ihalesinin yapılması bekleniyor.

20 Nisan 2017 Perşembe günü düzenlenecek ihalenin ardından yapılacak değerlendirmelerden sonra, ihaleyi kazanan firmaya proje çalışmalarını tamamlaması için 180 gün süre tanınacak. Hastane binasının, mimari, peyzaj, statik, mekanik tesisat, elektrik tesisat, yangın ve altyapı bağlantı projeleri ile zemin etüt raporu ve ihale dokümanlarının hazırlanması işi hizmet alımı ihalesi, Ankara’da düzenlenecek.

Hastane müjdesini Çitil, vermişti

AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Mehmet İlker Çitil, Sağlık Bakanlığı tarafından Afşin'e yapılması planlanan 150 yataklı hastane projesinin 224 yatağa kadar kapasite artırımına gidilebileceğini söylemiş ve yeni Devlet Hastanesinin son teknolojiyle donatılmış bir hastane olacağı müjdesini vermişti.

 Afşin Devlet Hastanesi binasının sağlık hizmeti verilmesinde yetersizlik göstermesi nedeniyle Afşin'e yeni bir hastane binası yapılması girişimlerinin olumlu sonuçlandığını belirten Çitil, "Afşin'e yeni bir hastane yapılması için takipçisi olduğumuz ve geçtiğimiz günlerde Afşinli hemşehrilerimize müjdesini verdiğimiz 30 bin metrekare alana yapılacak olan 150 yataklı Afşin Yeni Devlet Hastanemizle ilgili Sağlık Bakanlığı ile yaptığımız görüşmeler ve ihtiyaç tespit komisyonunda alınan karar gereğince, hastanenin yapılacağı aynı alan üzerinde kapasite artırımına gidilerek ihtiyaç halinde toplam 224 yatağa kadar kapasite artırımına gidilecek olacak şekilde yeniden revize edilmiştir."ifadelerine yer vermişti.

Afşin'in son teknolojiyle donatılmış bir hastaneye kavuşacağına değinen Çitil, " Yakın zamanda da söz konusu hastanenin yapımı için proje ihalesi yapılacaktır. İçerisinde 26 yatak 1.ve 2. basamak ve yenidoğan yoğun bakım yatağı, 10 yatak palyatif bakım merkezi, 12 ünitlik diş tedavi ünitesi ve helikopter pistide bulunan hastanemiz son teknoloji ile donatılmış ileri seviye sağlık hizmetlerinin verileceği bir hastane olacaktır. Afşinli hemşehrilerimize şimdiden hayırlı uğurlu olmasını diliyorum.’’ bilgisini aktarmıştı.

Editör: Haber Merkezi