15 Temmuz darbe girişimin yıl dönümü Afşin’deki kurum ve kuruluşlar tarafından çeşitli etkinlerle anılacak.

Afşin’de, 15 Temmuz FETÖ’nün hain darbe girişiminin püskürtülmesinin yıl dönümünde şehitler için hatim indirilecek, 15 Temmuz şehit yakınları ve gazileri için yemek programı düzenlenecek.

Afşin Kaymakamlığı, Şehit aileleri ve gazileri buluşturacak

Afşin Kaymakamlığı tarafından 14 Temmuz 2017 Cuma günü gerçekleştirilecek etkinlikte, şehit aileleri ile gazileri Afşin Öğretmenevinde düzenlenecek akşam yemeğinde bir araya getirecek.

Şehitler için 100 bin Hatim İndirilecek

Afşin İlçe Müftülüğü tarafından 14 Temmuz 2017’de Cuma namazından önce Ulu Camii’nde 15 Temmuz şehitleri için hatim indirilecek.

Konu hakkında açıklama yapan Afşin İlçe Müftüsü Yakup Yıldırım, “Malumunuz geçen yıl 15 Temmuz’da ülkemiz büyük bir badire atlattı. 15 Temmuz gecesinde hain bir saldırı gerçekleşmişti. Dış güçlerin birlikteliğiyle içimizden birileri din adı altında Ülkemizde bir darbe girişiminde bulunmuşlardı. Halkımız kendi özgürlüğüne sahip çıktı. Sabahlara kadar nöbetler tutuldu. 15 Temmuz gecesinin yarısı çok karanlıktı yarısı da çok aydınlıktı. Hem halkımız büyük bir sınav verdi hem de elhamdülillah bir zaferle sonuçlandı.” dedi.

15 Temmuz şehitleri ve tüm şehitler için 100 bin hatim indirileceğini ifade eden Yıldırım, şöyle devam etti:

“Bundan sonra devletimizin aldığı karar gereği 15 Temmuz gecesi hem anılacak hem de kutlanacak. Yani hem şehitlerimizi yad edeceğiz hem de bunu kutlayacağız. Bu bağlamda tüm Türkiye’de 15 Temmuz’u anma programları düzenlenecek. Diyanet İşleri Başkanlığı Afşin İlçe Müftülüğü olarak 15 Temmuz şehitleri ve tüm şehitlerimiz için 100 bin hatim indirilecek. Karar alındı ve şuan da hatimlerimiz okunmakta.  İnşallah önümüzdeki cuma günü bir program düzenleyeceğiz. Tabi bu sadece Afşin’de değil tüm Camii’lerimizde düzenlenecek. Bizlerde Afşin Müftülüğü olarak Ulu Camii’mizde bir program yapacağız ve o günü en güzel şekilde değerlendirmeye çalışacağız. Vaaz ve hutbelerimizde 15 Temmuz’u en güzel şekilde vurgulayacağız.”

Yıldırım, “Tabi bunun yanı sıra anaokulu öğrencileri tarafından programlarımız olacak, şehitlerimizi ziyaret edeceğiz. Biliyorsunuz ki 15 Temmuz gecesi sabahlara kadar ezanlar okundu selalar okundu ve halkın direniş şuuru dinç tutulmaya çalışılmıştı. 15 Temmuz gecesi darbenin yaşandığı saatte yani 00:13’te tüm camilerimizden de selalar okunacak halk sokağa yeniden çıkacak.

Dünya’da belki de hiç örneği olmayan bir şuur örneği gösterdi halkımız. Kendi meclisimiz, kendi parlamentomuz, kendi halkımız, kendi uçaklarımız tarafından vuruldu.

Allah böyle acı tecrübeleri bir daha bizlere yaşatmasın. Bunun en çok üzücü taraflarından bir tanesi de maalesef bunun bir din adı altında yapılmasıydı. O yüzden din konusunda da bazı şeylerin tekrar masaya yatırılması gerektiğini düşünüyorum. Dinin istismarlara kapalı olması gerekir. İnşallah bu konuda da gerekli adımlar atılır diye temenni ediyoruz.

Böyle bir acı darbenin sonunda halkımız demokrasisine, devletine, milletine sahip çıktı. 15 Temmuz’un bizden sonraki nesillere de aktarılması gerekiyor. Bizler diyanet olarak, müftülük olarak üzerimize düşen görevi fazlasıyla yapacağız. Cenab-ı Allah bu şuuru bizlerden esirgemesin. 15 Temmuz şehitlerimizi tekrar rahmetle yad ediyorum. Gazilerimize de sağlık sıhhat ve afiyet diliyoruz. Hepinizi saygı ve sevgiyle selamlıyorum.” diye konuştu.

Editör: Haber Merkezi