Afşin’de, 15 Temmuz darbe girişiminin yıl dönümü nedeniyle Ulu Camii'nde Kur'an-ı Kerim ve Mevlid-i Şerif okundu.

Afşin İlçe Müftülüğü Tarafından okunan Mevlid-i Şerif programında şehitler için mevlit okutuldu. Programda, Afşin İlçe Müftüsü Yakup Yıldırım, 15 Temmuz şehit ve gazileri için Türkiye genelinde okunan 100 bin hatmi şerifin duası yapıtı.

Ulu Camii'nde okunan mevlit programına katılan Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, Türk milletinin 15 Temmuz 2016’da tarihi bir destan yazdığını söyledi.

15 Temmuz’un Türk tarih açısından çok önemli olduğunu belirten Erkoç,” Aziz milletimiz canını ortaya koyarak tarihi bir destan yazdı. Türk tarihinde çok önemli bir gün oldu 15 Temmuz. Belki son yüzyılın en büyük oyunların bir tanesi 15 Temmuz gecesi milletimiz tarafından bozuldu. Allah’a hamd ediyoruz.” dedi.

Şehitlerin hatıralarının her zaman yaşatılacağını ifade eden Erkoç, “O gün canlarını ortaya koyan şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyoruz. Onlar Türkiye’mizin, aziz milletimizin tüm ümmeti Muhammed’in geleceği için canlarını gözlerini kırpmadan ortaya koydular. Tabi onların hatıratlarını ilelebet yaşatacağız inşallah. Bu aziz milletin bu yüce milletin her zaman gönlünde yaşayacak. Bu millet onları hiçbir zaman unutmayacak. Hem tarih kitaplarına altın harflerle isimlerini yazdırırken bu milletin gönlüne yüreğine de nesillerden nesle geçecek şekilde işlenmiş durumda.

Tabi 15 Temmuz’un ardından, bu kutlu direnişten sonra milletin işgalcilere karşı göstermiş olduğu büyük direnişten sonra milletimiz daha çok birlik beraberlik içerisinde ve omuz omuza geleceğe daha güçlü adımlarla yürüyecek. Saygı değer Cumhurbaşkanlığımızın liderliğinde ülkemiz hamd olsun güçlü geleceğe yürümekte. Bizde onların izinde şehitlerimizin bize emanet etmiş olduğu vatan topraklarını korumak için bu aziz ve güzel milleti en güzel şekilde yaşatmak için Büyükşehir Belediye Başkanı ve İlçe Başkanlığı olarak en iyi şekilde çalışma ve gayret etme azmi içerisindeyiz. Çünkü vatan bizlerin omzunda büyük bir emanet.  Bizler bunu biliyoruz. Bu gazi millete hizmet etmek bizim için büyük bir onur ve şeref kaynağı.

15 Temmuz 2016 yılında şehit düşen kardeşlerimizi rahmetle anıyoruz. Gazilerimize ise Allah’tan acil şifalar diliyoruz. Tüm azizi milletimizi de saygıyla sevgiyle selamlıyoruz.” açıklamasında bulundu.

Şehitler için okunan mevlit programına Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, Afşin Belediye Başkanı Mehmet Fatih Güven, Ak Parti İlçe Başkanı Sabri Türkkahraman, şehit yakınları ve çok sayıda vatandaşın katılımıyla gerçekleşen mevlitte, şehitler için dualar edildi.

Editör: Haber Merkezi