Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi tarafından yapımında sona gelinen 15 Temmuz Millet Bahçesi vatandaşların ilgi odağı oldu.

Hafta sonu sıcaklardan bunalan vatandaşlar soluğu 15 Temmuz Millet Bahçesi’nde alırken, özelliklede 15 Temmuz’u anlatan figürler ilgi odağı oldu.

15 Temmuz’u anlatan ilk park olma özelliğini taşıyan 15 Temmuz Millet Bahçesi 180 dönüm alan üzerine kuruldu.

15 Temmuz’u sembolize kabartma resim ve anıtlarla süslenen 15 Temmuz Millet Bahçesi’nde sergilenen figürler vatandaşlar tarafından ilgi ile incelendi.

İÇERİSİNDE NELER VAR?

Büyükşehir Belediyesi Etüd ve Projeler Dairesi Başkanlığı Park ve Bahçeler Şube Müdürlüğü’nce yapımı devam eden 15 Temmuz Millet Bahçesi’nde bugüne kadar yapılan zemin düzenleme ve toprak tesviye çalışmaları, altyapı drenaj çalışmaları, kuyu ve su deposu çalışmaları, perde duvar çalışmaları, kanalizasyon, yağmur hattı ve içme suyu alt yapı çalışmaları ve 2000 adet ağaç dikimi tamamlanırken, elektrik altyapı çalışmaları, biyolojik gölet yapımı, 100 adet çöp kovası, 60 adet piknik masası, 3x3 metre ebatlarında 75 adet kamelya, 100 adet tekli bank, kafeterya, çay ocağı, mescit, wc, idari bina,5 adet giriş takı, güvenlik ve büfe yapımı, bitkileştirme ve çim serim çalışmaları devam ediyor.

Diğer taraftan da oyun gruplarından ahşap gemi oyun grubu, ahşap gemi oyun parkuru, engelli çocuk oyun grubu, oyun tüneli, dev salıncak, atlı salıncak, anne çocuk salıncağı, engelli salıncak, halatlı tırmanma macera parkuru (5-12 yaş), halatlı tırmanma macera parkuru (2-5 yaş) olmak üzere yapım çalışmalarını sürdürüp halkın kullanımına hazır hale getirmek için çalışmalar devam ediyor.

Editör: Haber Merkezi