Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi (KSÜ) tarafından "15 Temmuz Destanı" adlı konferans düzenlendi.

Cahit Zarifoğlu Konferans Salonunda gerçekleşen programda, şehitler için saygı duruşunun ardından İstiklal Marşı okundu. Daha sonra Anadolu Ajansı (AA)'nın hazırladığı "5 Dakikada 15 Temmuz" isimli video izlendi.

AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili İmran Kılıç, burada yaptığı konuşmada, 15 Temmuz darbe girişiminde milletin bir çok bedeller ödemesine sebep olduğunu söyledi.

15 Temmuz hain darbe girişimine karşı insanların kardeşçe ve beraberce direndiğini vurgulayan Kılıç, sözlerine şöyle devam etti:

"Ezan ve sela sesinin anlamını kavrayarak değişik kesimler sokaklara çıktı. Bu kesimler içerisinde camilerde namaz kılanlar da vardı, kahvehanelerde oyun oynayanlarda vardı, her kesimden her yaştan insanlar vardı. Çünkü milletimizde şöyle bir anlayış vardır, vakitsiz bir sela veriliyorsa ve vakti dışında bir ezan okunuyorsa demek ki çok önemli kritik anlar dayız demektir. Bu anlayışla bu algıyı aldılar ve milletimiz sokaklara döküldü ve gereğini yaptılar. Sonra OHAL kararı alındı, bu karar gerekli olduğu için alındı, millete karşı yapılmadı. Cumhurbaşkanı yerinde, meclis yerinde hükumet yerinde duruyor. Milletimizin işleri yürüyor ve sistem çalışıyor. Fakat adalet arayışı kılıfı ardında FETÖ'cülere kol kanat gerilmiştir, kol kanat gerilmeye devam ediyor. Bu hain örgütün tamamen ortaya çıkarılıp tasfiye edilmesi için ne gerekiyorsa yapılıyor ve yapılacaktır. "

KSÜ Rektörü Durmuş Deveci 15 Temmuz gecesi geleceğe, milli birlik ve beraberliğe kast eden hain bir darbe girişimiyle karşı karşıya kaldıklarını belirtti.

Türk milletinin tarihte olduğu gibi yine 15 Temmuz gecesi hain darbe girişimine canı pahasına karşı koyduğunu dile getiren Deveci, şunları kaydetti:

"Tarihimize kara bir gece ve leke olarak geçen bu girişimde, vatan hainleri başta gazi meclisimiz olmak üzere bazı kurumlarımıza, gözünü kırpmadan şehadete yürüyen vatansever insanlarımıza alçakça ve kalleşçe kurşun yağdırdı. Demokrasinin vazgeçilmez savunucularından olan üniversitemiz dün olduğu gibi bu gün de bu elim ve karanlık olayı unutmayacak ve unutturmayacaktır."

Program sonundan KSÜ Güzel Sanatlar Fakültesi tarafından hazırlanan ve 15 Temmuz'u anlatan resim sergisinin açılışı gerçekleştirildi.

Editör: Haber Merkezi