Afşin'de, 15 Temmuz anma töreni etkinlikleri şehit kabirlerine ziyaretlerle başladı.

Afşin Kaymakamı Ali Edip Budan, Afşin Belediye Başkanı Mehmet Fatih Güven, AK Parti İlçe Başkanı Sabri Türkkahraman ve birim amirlerinin katıldığı heyetle birlikte "15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü" anma etkinlikleri kapsamında Afşin Asri Mezarlığında Şehit Kabirleri ziyaret edilerek dua okundu.

15 Temmuz'un Demokrasi ve Milli Birlik Günü olarak kutlanacağını ifade eden Kaymakam Budan, "15 Temmuz 2016 yılında ülke olarak başımıza gelen hain bir darbe girişimi vardı. Yaklaşık 4 gün sonra yıldönümü olacak. 15 Temmuz akşamı ve 16 Temmuz’a bağlayan sabahında ülkemizde 249 vatan evladımız hem kendi hükümetini korumak hem devletinin milletinin yanında olmak, hem de bu darbeci hainlere karşı gelmek amacıyla canlarını siper edip, hayatlarını feda ettiler. Gerek bu kapsamda canlarını feda eden şehitlerimiz, gerekse ülkemizin yıllardır başına bela olan terör musibetinde canlarını feda eden şehitlerimizi biz bu vesileyle ziyaret ederek anıyoruz."dedi.

Anma etkilikleri çerçevesinde programların devam edeceğini ifade eden Budan, "Cumhurbaşkanlığımızın yapmış olduğu program çerçevesinde illerde sayın valilerimizin ve ilçelerde de bizlerin eşliğinde benzer programlar yaparak 15 Temmuz gecesi ve 16 Temmuz sabahına kadar bu programları ilçemizde kamu kurum ve kuruluşlarımızla, sivil toplum kuruluşlarımızla, siyasi partilerimizle ve halkımız dahilinde hep beraber icra edeceğiz. Geçmişten ve tarihten ders alarak geleceğe daha güvenle adım atacağız. Ama bu dersleri alırken de vatan, millet, bayrak ve din uğruna canlarını veren şehitlerimizi de anmadan geçemeyeceğiz. Onların geride bıraktıkları bizlere emaneti olan ailelerine bizler sahip çıkmadan bu programları icra etmeyeceğiz. Dolayısıyla bu 4-5 günü geçen yıl ki olayları anarak ve kötü bir girişimin hamd olsun ülkemizin birlik ve beraberliğine vesile olması ve başarısızlığa ulaşmasını da anarak bu programlarımızı icra edeceğiz. Kabristanlıklarımızdaki daha önce hayatını kaybeden şehitlerimizin mezarını ziyaret ederek, onlara dualar okuyarak programlarımızı başlattık. İnşallah 15 Temmuz sabahına kadar da bu programlarımız devam edecek. Programa katılan tüm arkadaşlarıma teşekkür ediyorum." açıklamasında bulundu.

Heyet, şehitlik ziyaretlerinin ardından Afşin Ulu Camii’nde şehitler için okunan Mevlid-i Şerif programına katıldı.

Editör: Haber Merkezi