Eski Kültür ve Turizm Bakanı ve AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Mahir Ünal, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine ilişkin, "Bu milletin geleneğinde devlete karşı gelmek, devlete sızmak yoktur. Bu milletin geleneğinde devleti ele geçirme geleneği de yoktur." dedi.

Ünal, Kadın ve Demokrasi Derneği (KADEM) Kahramanmaraş Temsilciliği tarafından Necip Fazıl Kültür Merkezi'nde düzenlenen, KADEM Temsilcisi Fatma Kaptanoğlu'nun moderatörlüğündeki "15 Temmuz Darbe Girişimi ve Yeni Türkiye" başlıklı panelde yaptığı konuşmada, FETÖ'nün 15 Temmuz'daki darbe girişiminde milletin tarih yazdığını söyledi.

O gece milletin gençlerinin adeta genlerinde var olan bütün mukaddesatı, maneviyatı ve ruhaniyeti uygulamalı olarak ağır çekimde dünyaya gösterdiğini vurgulayan Ünal, bundan dolayı gençlerin önünde saygıyla eğildiklerini dile getirdi.

Birilerinin, millet iradesine karşı darbe girişiminde bulunduğunu belirten Ünal, şöyle konuştu: 

"Bu milletin geleneğinde devlete karşı gelmek, devlete sızmak yoktur. Bu milletin geleneğinde devleti ele geçirme geleneği de yoktur. Bizim dini inancımızla, bizim geleneğimizle FETÖ terör örgütünün bir alakası yoktur. Bu yapı dini, dindarlığı, inancı kullanan, sivil toplum örgütü görümünde bir terör örgütüdür. Biz bunları tanımlarken 'cemaat', 'himmet', 'vaiz' ve 'imam' gibi ifadeler kullanıyoruz. Bunlar son derece yanlış. Bizim ruhaniyetimizle, maneviyatımızla, geleneğimizle, dini geleneğimizle ve devlet ilişkilerimizle bunların yakından uzaktan bir ilişkisi yoktur. Bunlar gözü dönmüş katiller. Bizim dini geleneklerimizi, dini grupları, geleneği olan ehlisünnet bir çizgide olan ve bugüne kadar Anadolu'da İslam'ın omurgasını oluşturmuş yapıları sakın ola ki bunlarla eş tutmayalım. Buna da asla fırsat ve zemin vermeyeyim."

"Milletimizin yeni bir hikayesi var"

Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Hüseyin Yayman ise 15 Temmuz'da Türkiye'de milletin, manevi Misak-ı Milli'de Türkiye'ye gönül vermiş olan coğrafyada insanların ayağa kalkarak demokrasiye ve özgürlüğüne sahip çıktığını anlattı.

Bu tarihi, yeni Türkiye'nin, büyük Türkiye'nin kuruluş tarihi olarak niteleyen Yayman, "Artık hiç birşey eskisi gibi olmayacak. Neden? Çünkü milletimizin yeni bir hikayesi var. Artık Türkiye çok önemli bir düşünsel sıçrama gerçekleştirdi. Türkiye'de her şey vardı ama demokrasi meselesinde sabıkalı bir hikayemiz vardı. Türkiye'de her 10 yılda bir darbeler oldu. Şimdi bütün darbelere baktığımızda Türkiye'nin demokrasi tarihi aslında tersinden bir okumayla bir darbeler tarihidir." ifadelerini kullandı.

Türkiye'nin sürekli darbe, militarizm ve vesayetçilik üreten bir sisteminin bulunduğunu dile getiren Yayman, bunları bitirmek için kesinlikle yeni bir anayasa ve başkanlık sistemine ihtiyaç duyulduğunu kaydetti.

Yayman, ülkede geçmişten bu yana devleti, milleti tarihin önünde ayıplı hale getiren vesayetçi ve cuntacı bir anlayış olduğuna değinen Yayman, "İşte bu soysuz, şerefsiz ve hain cuntacı FETÖ de devletimizi ve milletimizi ayıplı hale getirmek istedi. Benim yüreğimin soğuması için milletin yüreğinin soğuması için bu hain şerefsizlerin en sert biçimde cezalandırılması lazım. İbretialem olsun diye cezalandırılması lazım." değerlendirmesinde bulundu.

AA'nın "Dakika Dakika FETÖ'nün Darbe Girişimi" kitabı

Gazeteci Yazar Ahmet Taşgetiren'in de konuşmacı olarak yer aldığı panelin ardından Anadolu Ajansının (AA), 15 Temmuz'daki darbe girişiminin kronolojisini ve sonrasındaki tepkileri ele alan "Dakika Dakika FETÖ'nün Darbe Girişimi" kitabı dağıtıldı.

Kitap dağıtımı, Ünal, Yayman, Taşgetiren ve Kaptanoğlu ile Kahramanmaraş Valisi Vahdettin Özkan, Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, AK Parti İl Başkanı Ahmet Özdemir ve AA Kahramanmaraş Bürosu çalışanları tarafından yapıldı.

Bu kitabın önemine dikkati çeken Ünal, "Anadolu Ajansına teşekkür ediyoruz. Özellikle darbe sürecinin hem kronolojisi hem de saat saat tespit edilmesi açısından çok güzel bir çalışma olmuş." diye konuştu.
Editör: Haber Merkezi