KAFUM Fuar Merkezi’nde gerçekleştirilen ‘Tarım Fuarı’nın 3 gün boyunca faaliyet göstereceği öğrenilirken açılışa protokol üyeleri ile onlarca vatandaş katıldı.

İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü İhsan Emiralioğlu, Kahramanmaraş'ın Türkiye'nin önde gelen tarım illerinden olduğunu söyledi. Kent genelinde 80’e yakın çeşitli ürün yetiştirildiğini ifade eden Emiralioğlu, "Geçtiğimiz yıl fuarımızın ilkini düzenledik. İlki her zaman zordur ancak devamı daha da zordur. Ben temenni ediyorum ki fuarımız her yıl büyüyerek devam etmesidir" dedi.

Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Kemal Karaküçük ise Türkiye’de 6 buçuk milyon insanın geçim kaynağının tarım sektörü olduğunu hatırlattı. Hollanda’nın coğrafi olarak Konya kadar olduğunu belirten Karaküçük, "Bu konuda en çarpıcı örnek, Konya ilimiz kadar toprağı bulunan Hollanda’nın tarımsal ürün ihracatının 90 milyar dolar iken Türkiye’nin ihracatının 18 milyar dolar düzeyinde olmasıdır. Üstelik, Hollanda bu ihracatı 600 bin kişilik tarımsal nüfusu ile gerçekleştirirken Türkiye 6 milyon nüfusla sağlayabilmekte, dolayısıyla kişi başına ihracat gelirinde Hollanda, modern teknikler sayesinde, Türkiye’yi 10’a katlamaktadır" dedi.

Fuarın açılış kurdelesini kesen Kahramanmaraş Valisi Mustafa Hakan Güvençer, "Farkında olmalıyız ve başkalarına da fark ettirmeliyiz ki Kahramanmaraş, aynı zamanda bu ülke için vaz geçilmez bir değer taşıyan tarım şehridir. Kahramanmaraş sadece şairler, şiirler şehri değil bereketli toprak olma vasfını da sonuna kadar hak ediyor" ifadelerini kullandı.
Fuarda illerin yöresel lezzetleri ile birlikte tarım ve iş makinesi ekipmanları da yer aldı. Kahramanmaraş’ta bazı kamu kurum ve kuruluşları da yörelere özgü kültürel ve tarımsal faaliyetler hakkında ziyaretçilere bilgi veriyor.
Editör: Haber Merkezi