Dulkadiroğlu Belediyesi, 12 Şubat Kurtuluş Bayramı etkinlikleri çerçevesinde Trabzon caddesini Türk bayraklarıyla adeta kırmızı beyaza boyadı. Vatandaşlara kendi elleriyle bayrak dağıtan Belediye Başkanı Necati Okay, bu gibi faaliyetlerle milli birlik ve beraberliğe katkı sağlamayı hedeflediklerini söyledi.

Her yıl olduğu gibi bu yılda Dulkadiroğlu Belediyesi 12 Şubat Kurtuluş Bayramı etkinliklerinde bayrak dağıtımı gerçekleştirdi. 12 Şubat ruhunu yansıtmak amacıyla 12 bin adet dağıtılan Türk bayrağı, Trabzon caddesini adeta kırmızı beyaza boyadı.

Konuyla ilgili açıklama yapan Dulkadiroğlu Belediye Başkanı Necati Okay, milli birlik ve beraberlik ruhunu en güzel şekilde yansıtmak amacıyla her yıl 12 Şubat ve 15 Temmuz etkinliklerinde Türk bayrağı dağıttıklarını söyledi. Kahramanmaraş’ın düşman işgalinden kurtuluşunun yıl dönümünde her zamankinden daha güçlü bir şekilde milli birlik ve beraberliğe ihtiyaç olduğunu belirten Başkan Okay, konuyla ilgili sözlerini şu şekilde sürdürdü: “Milli mücadelemizin yıl dönümünde vatandaşlarımızla 12 bin adet bayrağı buluşturduk. Geçtiğimiz yıl 12 Şubat Kurtuluş gününde ve 15 Temmuz Demokrasi gününde bayrak dağıtımı gerçekleştirmiştik. Burada amacımız milli mücadele ruhunu bu güzel meydanlara en iyi şekilde yansıtmaktır. 98 yıl önce kurtuluş mücadelesi veren atalarımız ne yaptıysa, bugün onların torunları Afrin’de de onu yapmaktadır. Bağımsızlığımızı ve milli birlik beraberliğimizi her şeyin üzerinde tutuyoruz. 100 yıl önce ne yapıldıysa bugün de aynı şey yapılmaktadır. Yediden yetmişe herkes burada ve milli birlik ruhuna katkı sağlamaktadır. Tüm hemşerilerime bu güzel etkinliğe gösterdikleri duyarlılıktan dolayı çok teşekkür ediyorum.”
“12 ŞUBAT RUHUNU EN İYİ ŞEKİLDE YANSITAN BİR ETKİNLİK”
Belediye Başkanı Necati Okay ile birlikte bayrak dağıtımına katılan Ak Parti Kahramanmaraş Milletvekili Mehmet Uğur Dilipak, bayrak dağıtımı ile ilgili, “12 Şubat ruhunu en güzel şekilde yansıtan bir etkinlik oldu” dedi. Dilipak, Dulkadiroğlu Belediye Başkanı Necati Okay’a böyle güzel bir etkinliğe imza attığı için teşekkür ederek şunları kaydetti: “Kahramanmaraş’ın kahramanlık destanının yıl dönümünde milli mücadele ruhuyla sokaklardayız. Bugün bu meydanda Kahramanmaraşlılar 98 yıl önce olduğu gibi vatanını ve milletini korumaya hazır olduğunu göstermektedir. Bu ruh 15 Temmuz’da ortaya çıkmış, şimdi ise Afrin’de tezahür etmektedir. Bu duygu ve düşünceyi yansıtmak için de Dulkadiroğlu Belediyemiz 12 Şubat kurtuluş gününe özel 12 bin adet Türk bayrağı dağıtmaktadır. Ben bu güzel düşünceye imza atan Belediye Başkanımız Necati Okay’a teşekkür ediyorum.”
12 Şubat Kurtuluş bayramı etkinliklerine katılan vatandaşlarda Türk bayraklarını gök yüzüne kaldırarak, “Bayrak inmez, Vatan bölünmez” sloganları attı.

Editör: Haber Merkezi