Kahramanmaraş'ın düşman işgalinden kurtuluşunun 97. yıl dönümü etkinlikleri kapsamında düzenlenen 11. Ulusal Kurtuluş Güreş Turnuvası'nda, Ankara TEDAŞ Spor Güreş Kulübü takım halinde şampiyon oldu.

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesince merkez Onikişubat ilçesindeki Batıpark Spor Kompleksi'nde düzenlenen turnuvaya, 11 kulüpten 130 sporcu katıldı. Sekiz sıklette başlayan ve gün boyu devam eden müsabakalar finallerle son buldu.

Müsabakaların sonunda, 57 kiloda Ziya Daylak, 61 kiloda Emin Öğüt, 65 kiloda Selahattin Kılıçsallayan, 70 kiloda Mustafa Kuyucu, 74 kiloda Ayhan Sucu, 86 kiloda Ahmet Bilici, 97 kiloda Fatih Yaşarlı, 125 kiloda Kenan Gör rakiplerini yenerek şampiyon oldu.

Takım halinde ise Ankara TEDAŞ Spor Güreş Kulübü birinci, Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyespor ikinci, Kocaeli Körfez Belediyesi ise üçüncü oldu.

Müsabakalarda dereceye giren birincilere 5 bin, ikincilere 3 bin, üçüncü ve dördüncülere de bin lira, birinci gelen takıma 4 bin, ikinciye 3 bin, 3. ve 4. gelen takımlara ise 2'şer bin liralık para ödülü ile kupaları,   AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili İmran Kılıç, Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç ve diğer ilgililer tarafından verildi.

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, ödül töreninin ardından yaptığı konuşmada, bundan 97 yıl önce kahraman ecdadın birlik ve beraberlik içerisinde hareket ederek işgalci güçleri şehirden kovduğunu söyledi.

Bu tür etkinliklerle kahraman ecdadı yad ederek, onların kahramanlığını gelecek kuşaklara aktardıklarını dile getiren Erkoç, güreşin beşiği olan Kahramanmaraş'ta başta güreş sporu olmak üzere sporun her branşına destek verdiklerini ve vermeye de devam edeceklerini belirti.

Sporculara başarı dileyen Erkoç, vatandaşları 12 Şubat tarihine kadar devam edecek olan Kurtuluş Haftası etkinliklerine katılmaya davet etti.

Editör: Haber Merkezi